Viquipèdia:Avaluació d'articles/Vila del llibre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Vila del llibre[modifica]

Vila del llibre (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Poso en avaluació aquest article, traduït inicialment del francès i completat i ampliat posteriorment gràcies a la cerca d'informació en diferents fonts d'internet. En certs casos és complex obtenir les dades sobre el nombre de llibreries que participen en el projecte de vila del llibre d'algunes viles/pobles/ciutats perquè poden variar d'any en any. M'agradaria rebre els vostres comentaris i suggeriments per tal de poder millorar l'article i que pugui esdevenir AdQ.

gelat de neu (disc.) 21:01, 19 abr 2020 (CEST)[respon]

Hola, li faré un cop d'ull. Opino que ni els escuts i banderes (irrellevants pel que fa al context de l'article) ni la galeria de fotos (les imatges es poden trobar a Commons i són imatges de llibreries que no tenen a veure amb el tema de Vila del llibre) haurien d'estar a l'article. Si es treballa bé podria ser una llista bona, de moment hi ha tot un paràgraf per referenciar.Fet Fet!--Arnaugir (discussió) 22:22, 26 abr 2020 (CEST)[respon]
Bon dia, el paràgraf per referenciar ja inclou dues referències, una de nova, una ja emprada en altres parts del article. Pel que fa a les imatges, al meu entendre totes estan relacionades amb l'article, han estat extretes d'articles sobre el tema o de la vila/poble en qüestió i naturalment es poden trobar a Commons com totes les imatges de tots els articles de la Viquipèdia suposo. --gelat de neu (disc.) 12:06, 27 abr 2020 (CEST)[respon]

Tinc diversos comentaris.

  • No em queda clar si el número de llibreries que surt a la taula són les que participen al projecte o les que hi ha a la vila en concret. S'hauria d'aclarir en una nota a la columna.Fet Fet!
  • Hi ha un article corresponent a la vila del llibre de Bellprat. Crec que s'hauria d'enllaçar a l'article.Fet Fet!
  • També hi ha una secció sobre la vila del llibre a l'article d'Urueña.Fet Fet!

Crec que si es vol que aquest article opti a una distinció hauria de ser a la d'article bo actualment ja que no és prou extens per ser article de qualitat. També crec que és important que es creïn articles sobre les diferents viles del llibre (especialment de les catalanes) o que s'inclogui informació sobre cada vila del llibre en aquest article. Si es troba força informació sobre cada vila del llibre, sí que crec que podria optar a article de qualitat. També crec que és imprescindible que a l'article de cada vila s'hi inclogui alguna frase sobre el fet que és vila del llibre. --Arnaurs (disc.) 17:13, 10 maig 2020 (CEST)[respon]

Bona tarda. Dono resposta als comentaris. El punt 1 i 2 estan fets. Pel que fa al punt 3, a la secció Urueña|Vila del llibre ja la vaig crear l'11 de gener d'enguany.

S’ha incorporat una nota a la capçalera de la columna llibreries que intenta reunir totes les consideracions al nombre de llibreries de cada vila. A més, com que la casuística és important s'han repassat totes les dades numèriques que he pogut trobar i s’han afegit notes particulars i referències addicionals a aquelles viles que donen detalls sobre el seu programa/organització.Fet Fet!

Sobre el fet d'incorporar alguna frase referent a que la vila sigui vila del llibre en el seu propi article et dono la següent informació. Vaig crear l'article el 2.1.2020. Durant el mes de gener d'enguany, i en paral·lel a la construcció de l'article principal vaig dur a terme les següents tasques:

-Crear articles nous d'aquelles viles que no tinguessin article a la viquipèdia catalana per tal d'evitar enllaços en vermell i agregar un text explicatiu més o menys detallat del que és una vila del llibre i naturalment enllaçant a l'article principal. Fins a un total de 21 articles nous (Redu, Kenbuchi, Saint-Pierre-des-Clages, Stillwater, Fjaerland, Sidney, Mühlbeck, Sysmä, Wigtown, Vötikvere, Mellösa, Sedbergh, Langenberg, Purgstall, Jinbocho, Torup, Paju Book City, Borrby, Clunes, Featherston i Bhilar). En resten dos, Wünsdorf i Montereggio sobre els que em costa trobar bona informació tot i que ho he provat vàries vegades i que no oblido i tinc marcat com a tasca pendent. També es va crear l'article de Richard Booth, l'inventor i creador de la primera vila del llibre que també es va enllaçar a l'article principal.

-De la resta, i també durant el mes de gener, i fins a 19 (de les quals la vila ja tenien article a la viquipèdia en català) es va inserir un enllaç a l'article principal (Vila del llibre) de més o menys detall segons la informació disponible. En alguns casos ha estat un simple enllaç, en d'altres una frase curta i en algun cas un paràgraf més complet. (Hay, Montolieu, Bredevoort, Fontenoy, Damme, Langwaki, Cuisery, la Charité, Montmorillon, Nevada, Brownville, Urueña, Vianden, Tvedestrand, Hobart, Ambierle, Rochester, Selfoss i Óbidos).

-En el cas de Bellprat no es va inserir enllaç perquè ja en té un a l'article Bellprat, Vila del llibre.

-He trobat pendents d'enllaç amb ressenya curta fins a 6 viles, la qual cosa ja he resolt incorporant la informació. Són Esquelbecq, Cervera, Montblanc, Sablons, La Pobla de Segur i l'Escala.

-Queda el cas d'Archer City, als Estats-Units que tot i crear l'article nou el mes de gener, finalment no vaig inserir enllaç perquè el cas d'Archer és el d'un únic llibreter que va prendre la seva pròpia iniciativa privada i per tant vaig considerar que no era oportú.

Sobre la resta de comentaris: pel que fa a la extensió de l'article, no tinc un criteri clar sobre si és complet o no. La única opinió que puc aportar es que un cop descrius en la seva totalitat la creació/organització/programa/desenvolupament de la vida d'una vila del llibre, tot és bastant repetitiu amb particularitats que potser no mereixen un article sencer i en tot cas, no era l'objectiu inicial de l'article que pretenia donar una visió general, això si, amb totes les referències possibles que fossin d'interès per la lector, si és la intenció de seguir el fil. Per tan he incorporat tot allò que crec que es demana en els comentaris i he pres nota dels teus consells, però de moment no puc destinar temps a crear un article propi per a cada vila del llibre, potser per les catalanes, però la seva web, que és comuna per totes elles, ja està molt detallada i seria massa un exercici de copy/paste que prefereixo dedicar a altres mini projectes.

Moltes gràcies novament per la teva dedicació i espero haver completat les sol·licituds de millora, que si cal retocar estaré sempre disposat. Salutacions.--gelat de neu (disc.) 18:42, 12 maig 2020 (CEST)[respon]

Avui s'han afegit 3 enllaços en l'apartat Vegeu també, per part d'en Pau Nemo i dues categories.--gelat de neu (disc.) 13:25, 13 maig 2020 (CEST)[respon]

S'ha afegit un nou paràgraf amb una taula per incloure les dates de celebració de Festivals Internacionals de Viles del llibre que tenen lloc cada dos anys i també la darrera nouvinguda vila del llibre de Chelopek a Bulgària.

Després de 27 dies en avaluació, presento, seguint el consell de Arnaus, l'article per a la seva distinció d'article bo.--gelat de neu (disc.) 21:41, 15 maig 2020 (CEST)[respon]