Viquipèdia:La taverna/General/Arxius/2010/09

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Terrassa de setembre[modifica]

Icona de la Terrassa de la Taverna de la Viquipèdia.png
A la secció general de la Taverna són benvingudes les participacions sobre afers de la Viquipèdia en general que no troben lloc a les seccions definides. Actualment es mostren les converses del mes de juliol, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de la secció general per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Actualitza | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de setembre del 2010

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia

Plantilles de partits polítics[modifica]

Hi ha un problema de visió amb les plantilles dels partits polítics. He deixat un missatge al Nil Monsó, que és qui va fer l'última modificació (el dia 17 de setembre), però tot continua igual. Jo he posat moltes plantilles a molts partits que he fet degut als articles de eleccions fetes fins ara.Walden69 (disc.) 20:31, 21 set 2010 (CEST)

Spoonerism - com es diu en català?[modifica]

Això, que voldria traduir l'article de l'anglés però no sé com es diu en català... --Micru (disc.) 16:15, 23 set 2010 (CEST)

Jo coneixia la paraula "piquiponada". L'he sentida força cops i en contextos diferents, però em sembla que els diccionaris no la recullen, encara que si en parla en Màrius Serra [1]. Jordi Roqué (Discussió) 18:49, 23 set 2010 (CEST)
Què tal antístrofa? diec, GREC La pista me l'ha donada l'interwiki en portuguès (pt:Antístrofe). En canvi, l'interwiki en francès (fr:Contrepèterie) em suggereix contrapets però no ho trobo a DIEC ni GREC . -Aleator (disc.) 21:15, 23 set 2010 (CEST)
Crec que "piquiponada" es refereix a qualsevol lapsus lingüístic de confusió de paraules semblants, mentre que spoonerism és més concret: es refereix a quan s'intercanvien els fonemes de dues paraules adjacents o properes per obtenir un significat diferent i graciós. Amb "antístrofe" em sembla simplement que s'han equivocat en posar l'interviqui, perquè la definició és diferent. Spoonerism es correspon al que tenim a "contrapets", i crec que és el que hauríem d'utilitzar, ja que almenys segons Joan Josep Isern és el terme amb què s'hi refereix en el llibre "Verbàlia" el nostrat Màrius Serra. Això sí, abans de traduïr reanomena-ho al singular "contrapet".--Salvi "Ssola" (discussió) 16:18, 24 set 2010 (CEST)
Moltes gràcies per els vostres comentaris. Em sembla que l'opció correcta es contrapet, ja que antístrofe és un recurs poètic i un tipus de dansa. La versió en portugués em sembla errònia, aixi que els he canviat l'enllaç interwiki cap a en:antístrofe. De moment contrapet és un esborrany, així que si voleu afegir alguna cosa més, endavant! --Micru (disc.) 10:26, 30 set 2010 (CEST)