Viquipèdia:La taverna/Propostes/Arxius/2006/02

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pluja d'idees[modifica]

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de febrer del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Estimular el diccionari a través de l'Enciclopèdia[modifica]

Crec que seria molt bo aconseguir que als articles de l'enciclopedia aparegués un enllaç al mateix terme per al diccionari (i viceversa), doncs d'aquesta manera qui treballa en un article de l'enciclopèdia se'n podrà recordar que fa falta definir la paraula/terme al diccionari. --Libero 09:46, 31 gen 2006 (UTC)

Per enllaçar cap al diccionari hi ha plantilla Viccionari. Per enllaçar des del diccionari hi ha la plantilla -info-. Llull · (vostè dirà) 19:51, 4 feb 2006 (UTC)

Bànners de la Viquipèdia[modifica]

Parlant amb un company va sortir de posar en un web un bànner de la Viquipèdia, ens hem trobat, però que no en tenim d'específics per a la versió en català. Crec que hauríem de tenir una pàgina que els posara a disposició de qui volguès. Per cert, aquest cop no crec que s'hagi de queixar ningú si els tenim per duplicat català/valencià com ara fan ací. Cap artista voluntari? Llull · (vostè dirà) 22:12, 11 feb 2006 (UTC)

Jo puc ser l'artista (o com a mínim el voluntariós) que faci els banners, però... quin tamany i format haurien de tenir?? --Javi Sorribes 16:14, 19 feb 2006 (UTC)
Això al gust de l'artista que ha de saber valorar què pot tenir més o menys sortida. Si estàs dubtòs potser que triï l'usuari. Llull · (vostè dirà) 16:17, 19 feb 2006 (UTC)

Bot ortogràfic[modifica]

Hola, us vull proposar una cosa que potser ja ha estat proposada abans, però no ho sé. Parlo de fer algun bot que es dediqués a trobar faltes d'ortografia comuns com "inmens", "perque", "estarán", "esglèsia", "s'en" "es sap", "algún" i que les corregís automàticament. També podria servir per corregir errades en teclejar com "m´es" en lloc de "més" o "provenál" en lloc de "provençal". Jo no en sé fer de bots, però trobo que s'hi algú volgués llançar-s'hi seria un gran ajut per la Viquipèdia, ja que serviria per a corregir moltes faltes. --Leptictidium 15:49, 17 feb 2006 (UTC)

És impossible fer que la correcció ortogràfica es faci automàticament, sempre caldrà comprovar-ho manualment. Exemples: "algún" pot ser correcte si a l'article s'està citant una frase en castellà. "perque" pot ser correcte si et refereixes a www.perque.com (suplements nutricionals) o a l'Earl Perque (Assistant Chief Lighting Technician en un munt de películes). "esglèsia" igual és correcte en valencià al menys hi ha un llibre amb "esglèsia" al títol...
I per fer-ho manualment ja hi ha Viquipèdia:Ortografia --Razor Ramon HG 16:29, 17 feb 2006 (UTC)
Però almenys pels errors de teclejat. --Leptictidium 18:52, 17 feb 2006 (UTC)
Posar "esglèsia" és incorrecte també en valencià. S'hauran equivocat quan ho van escriure a la pàgina esta. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:58, 17 feb 2006 (UTC)
També podria ser que un d'aquests errors fos idèntic a alguna paraula escrita en en:tlhIngan Hol :). De totes maneres un dia d'aquests faré un bot per cercar coses només, que doni els resultats a un fitxer de text perque algú els revisi. Però mentres tant es pot fer servir el Google. --Razor Ramon HG 19:20, 17 feb 2006 (UTC)
Aquesta és la millor opció, la que dius. El problema del google és que no mostra tots els resultats. --Leptictidium 19:31, 17 feb 2006 (UTC)
Hi ha un guió al Python Wikipedia Robot Framework que serveix per corregir errades ortogràfiques (i d'altres) anomenat replace.py. Jo he fet una versió molt cutre per cercar només (sense que faci cap canvi a la Viqui). Usuari:RRHGbot/cercador.py per fer-lo servir cal l'abans esmentat framework, descarrega't la versió CVS, més info a en:Wikipedia:Bots. --Razor Ramon HG 16:07, 19 feb 2006 (UTC)

Wikinews[modifica]

Apologies on my use of English... For about a year, the Catalan Wikinews pre-launch has been almost, but not totally done. Is there anyone here still interested in an Catalan Wikinews? If so, let me know, and I can help you all relaunch the project, as I did for the Hebrew Wikinews. -- w:en:user:zanimum

Els Portals estan oblidats!!!![modifica]

Eiiii, l'assumpte dels Portals està massa oblidat. Crec que se n'haurien de fer més, almenys fins que hi hagen suficients com per a acabar la Portada (fer la pestanya de portals al costat de categories amb tots els portals). Alguna cosa s'hi hauria de fer perquè es feren més. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:41, 25 feb 2006 (UTC)

Jo encara els vaig farcint, abans de fer-ne intento incrementar la qualitat dels que s'estan fent. Llull · (vostè dirà) 20:01, 25 feb 2006 (UTC)
Si hi ha gent que estigui disposada a col·laborar, i aconsegueixo treure l'entrellat de com es fa un portal (ho he provat previsualitzant i només em surten desastres), jo faré un portal de paleontologia. -- Leptictidium 19:58, 25 feb 2006 (UTC)
Vols que te'n faci l'esquelet i després ho farceixes de contingut? En aquest cas indíca'm quin dels tipus de portals t'agrada més. Llull · (vostè dirà) 20:01, 25 feb 2006 (UTC)

A mi, personalment, l'esquelet que més m'agrada és el que utilitza Llull perquè és l'únic que quadra tot els quadres, sense buits ni res. Hauríem de fer una plana d'ajuda amb tots els esquelets disponibles i de com fer-los utilitzar bé perquè el problema que hi ha és que la gent no sap com fer els portals. Jo per a fer els dos portals que tinc fets vaig copiar l'esquelet que havia fet Llull però hi haurà gent que vol utilitzar altres i no sap com fer-ne. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:44, 25 feb 2006 (UTC)

Jo vaig ocupant-me (lentament) d'anar completant el de física. Havia pensat començar el d'astronomia, però no sé si podria després ocupar-me'n. --Oersted 21:14, 25 feb 2006 (UTC)

Un cop "completat" un portal, no hauria de caler, en principi preocupar-se fde gaire manteniment. Per això en els que he fet no hi apareix l'apartat "Actualitat". Llull · (vostè dirà) 21:16, 25 feb 2006 (UTC)
Ei, Llull, com ja has vist, i amb una mica d'ajut, ja he aconseguit començar el portal, no cal que me'n facis l'esquelet. Gràcies per oferir-te a ajudar-me, de totes maneres. --Leptictidium 09:47, 27 feb 2006 (UTC)

Caldria posar enllaços directes des de la comunitat, com es va suggerir. Si algú omple els portals ja "demanats", després és més fàcil contribuir-hi. Jo podria ajudar en el de¨lingüística, però no em veig amb cor de començar-lo, per exemple (no sé ni fer taules, sempre demano ajuda...)--barcelona 22:08, 27 feb 2006 (UTC)

Els portals, haurien de ser creats amb l'estructura de qui els vulgui omplir. Et dic el mateix que a en Leptictidium, si vols et poso l'esquelet d'un portal. Digues-me, però primer, quin és el model que prefereixes. Llull · (vostè dirà) 06:41, 28 feb 2006 (UTC)
Bé, de fet jaa hi he posat la base del portal de lingüística Portal:Lingüística per a què hi contribueixi qui vulgui. Llull · (vostè dirà) 20:17, 2 mar 2006 (UTC)

He iniciat un nou model de portal amb una estructura més plana sense plantilles: Portal:Unió Europea. Si es vol s'hi poden afegir, però a veure si així la gent s'anima... que no és tant complicat. Només cal tenir clar què es vol explicar i saber copiar. De fet, jo també l'he copiat encara que no m'he pogut estar de retocar-lo.--VRiullop (parlem-ne) 17:22, 28 feb 2006 (UTC)

Està bé, per què es pot modificar facilment. Faltaria la zona d'enllaços a altres projectes (commons). Llull · (vostè dirà) 20:19, 2 mar 2006 (UTC)