Viquipèdia:La taverna/Propostes/Arxius/2006/03

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pluja d'idees de març[modifica]

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de març del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Viquiprojecte d'investigació[modifica]

He estat buscant informació sobre Cartago en català, castellà, anglès, francés i alemany i el resultat ha sigut desastrós: gairebé tots els articles de les altres viquis són esborranys i quant a la informació que hi ha a internet la cosa no millora gaire. Per això proposo crear un Viquiprojecte d'investigació, que seria el mateix que un viquiprojecte però anant un pas més enllà i demanant l'ajuda d'altres viquis. Què us sembla la idea? Gangleri2001

Jo no en diria "d'investigacio" pq per definicio la viquipedia no en fa (no fem recerca, sino compilacio de coneixement ja conegut). Si hi tens interes, tu mateix pots crear viquiprojectes i contactar amb les viquipedies que vulguis. Ara, pensa que la majoria de viquiprojectes existennts em sembla que no fan gaire res segurament per manca de gent. A mes, fer un projecte "formal" amb molte viquipedies pot ser complicat, per questions linguistiques, i pq cada versio es independent. Pot ser mes faci que directament demanis que s'amplii l'article en les viquipedies que entenguis i que vagis traduint. Xevi 23:12, 14 mar 2006 (UTC)

Diccionari RSS[modifica]

No fa massa que participo en aquest interessant projecte que és la Viquipèdia en català i em sembla que té una pila de possibilitats que encara no s'exploten (o que jo no sé com es poden explotar!) com ara fer un diccionari RSS; n'hi hauria prou amb una llista de termes per categoria, sense definicions ni res. D'aquesta manera altres pàgines web podrien vincular articles d'una temàtica concreta amb les definicions existents a la viquipèdia: la pàgina "client" fa més intel·ligible el seu contingut, i la viquipèdia guanya visites (i potencials viquipedistes).

He vist que a la secció "Eines" hi ha un "feed" per RSS i Atom, però només obtinc les darreres X pàgines modificades i em descarrega totes les definicions. Crec que només amb l'entrada i un enllaç n'hi hauria més que suficient.

Crec que la idea és senzilla i val la pena (de fet, estic implementant tecnologies similars en un portal web) i espero que pugui ser d'interès per a més gent.

Moltes gràcies!

--Oriol 12:56, 21 mar 2006 (UTC)