Viquipèdia:La taverna/Novetats/Arxius/2006/03

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tauler de març[modifica]

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de març del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Viquiprojectes[modifica]

esborrat, ja està a dalt.--SMP (missatges) 18:47, 1 mar 2006 (UTC)

Els articles més populars que ens falten[modifica]

En Joanjoc ha preparat un llistat, o una llista... bé, culpa meva que busco més feina de la que puc fer. Es tracta dels articles que a la versió espanyola (es podria fer també d'altres) tenen més de 25 enllaços interwikis i no hi és el català. Pot ser que l'hagin afegit fa poc, o és el seu problema si no l'hi han posat, però penso que és un bon suggeriment d'articles a traduir. Es tracta de tenir una mica d'orgull. Si un article existeix a 25 viquipèdies, per què no el tenim nosaltres també? La llista la teniu a Viquipèdia:Articles demanats/es (no s'ha de llegir com demanats/demanades). --VRiullop (parlem-ne) 15:52, 6 mar 2006 (UTC)

Em sembla una idea molt interessant. Nomes un parell de comentaris:
  1. Penseu que la llista no sera mai precisa al 100%. p.ex. biologia molecular ja la tenim pero surt a la llista, suposo que pq els interwikis no estan actualitzats a la versio castellana.
  2. Crec que si que seria una bona idea fer-ho tb en angles, la viquipedia en castella tb deu tenir els seus "buits".
  3. Pot anar be per trobar omissions importants, pero es obvi que la llista mostra el biaix habitual a la viquipedia en general: surten a la llista coses com gmail, i estic segur que qualsevol cosa referida a internet, programari lliure, ciencia-ficciso, etc. apareix de seguida a totes les viquipedies. No ho tinc tan clar en altres camps !

En tot cas molt bona feina ! Pot complementar la Llista d'articles que totes les llengües haurien de tenir Xevi 20:20, 6 mar 2006 (UTC)

Elements a eliminar[modifica]

A la categoria elements a eliminar hi ha un munt d'articles en format cognom, nom. Jo no se si aquests articles s'han d'eliminar o mantenir-los redirigits a l'article nom cognom correcte. Proposo prendre la decisió i o be, esborrar-los, o be, redirigir-los i treure'ls de la categoria.--Felato 18:50, 6 mar 2006 (UTC)

El tema està pendent de Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Sobre la política de redireccions. --VRiullop (parlem-ne) 19:02, 6 mar 2006 (UTC)
Gracies, no ho havia vist--Felato 22:00, 8 mar 2006 (UTC)

El Gran Carlemany – detailed translation[modifica]

Hello, I am KovacsUr from the Hungarian Wikipedia. I would like to ask for your help in translating El Gran Carlemany to Hungarian. What we need is a detailed English translation complete with explanations where required; the translation on enwiki seems to be a bit too liberal, and some lines are difficult to make sense of. If you can help, please leave a message on my talk page at huwiki. Thanks in advance! – KovacsUr@huwiki, 80.99.182.14 13:46, 13 mar 2006 (UTC)

Plantilla "Fet actual"[modifica]

Hola a tots. He creat, basant-me en la versió anglesa, una plantilla d'avís que informa que l'article on apareix fa referència a un tema d'actualitat, que s'està produint en aquests moments i la informació del qual pot canviar ràpidament. A diferència de la versió anglesa, hi he introduit un camp per indicar la darrera data d'actualització de l'article i així avisar al lector.

El format és el següent

{{Fet actual|12 de febrer de 2006}}

que donarà:

Aquest article conté informació sobre un fet actual.
La informació que conté està actualitzada a data 12 de febrer de 2006.

--Oersted 13:17, 20 mar 2006 (UTC)

Plantilla en anglés[modifica]

(anglès) Hello. I've created the user box below. Can any of you review its spelling to me? Thanks. You can also use it in your en wp pages.

http://en.wikipedia.org/wiki/Template:User_wikica

Hi! It should be "Jo contribueixo a la ..." or "Jo col·laboro amb la ..." --Oersted 16:58, 23 mar 2006 (UTC)
Moltes gracies! Osias 17:16, 23 mar 2006 (UTC)

Noms partits polítics[modifica]

Companys,

Em sembla que hauríem de fer els articles sobre partits polítics respectant el seu nom original i evitant la traducció. Què us sembla?

Vilallonga 19:07, 26 mar 2006 (UTC)

Depèn. N'hi ha que el que és habitual és traduir-los (tot els que comencen per "Partir Popular...", per exemple) i n'hi ha que per tradició no es tradueixen. (Sin Fein, Likud...). O sigui que depèn. En català cal dir "Partit Nacionalista Basc", per exemple. Posar-ho en caastellà, basc o francès seria fora de lloc. Llull · (vostè dirà) 19:10, 26 mar 2006 (UTC)

Plantilles de poble per comarca[modifica]

Hola, estic construint aquestes plantilles (llevat d'una que ja estava feta) i mentre feia aquesta, que bàsicament és una plantilla per canviar de poble en poble d'una mateixa "comarca" alemanya, he vist que no tenim res anàleg a les comarques catalanes i clar, és una pena començar per fora quan no tens la feina de casa feta. Però alhora això significaria una feinada enorme (crear una plantilla per a cada comarca catalana/valenciana/balear/... i posar-hi tots els pobles i ciutats d'aquella comarca) que no sé si val la pena. És que clar, el següent pas seria fer el mateix però per a cada entitat de població de cada poble, etc... i això sí que ja no m'hi veig capaç... quans milers hi ha? Però de fet he vist aquí que de fet ja existeix una cosa similar al què jo dic, però amb el nombre d'habitants al costat i a més a més, aquesta taula es troba a un nivell superior d'on jo proposo (és a dir, al Baix Penedès hi ha una taula amb tots els pobles del Baix Penedès, però un cop entres a un d'aquests pobles no apareix la plantilla que jo proposo que et permetria saltar de poble en poble de dins la mateixa comarca igual que hi ha una plantilla a dins el Baix Penedès que et permet saltar de comarca a comarca i una a La Rioja que permet saltar de comunitat a comunitat autònoma... També veig possible aquest tipus de plantilles per als districtes/barris de Barcelona, per exemple... Resum: tot això és molta feina i no sé si val la pena, si és suficient resultat pel què costa... em recomaneu que ho faci o no? creieu que és suficientment interessant o més val que em dediqui a altres coses? si és que sí, algú em vol ajudar? Ehem ehem... em sembla que m'hauria de fer polític perquè veig que he parlat molt per a no dir res... apa, espero que algú m'hagi entès i que em doneu la vostra opinió. Creo les plantilles o no? quines? ...Xtv 04:06, 29 mar 2006 (UTC)

Coneixes els Viquiprojectes de comarques i municipis de Catalunya? Llull · (vostè dirà) 05:11, 29 mar 2006 (UTC)
Les Balears ja tenen les plantilles de navegació de municipis per illes. Fins i tot en italià les tenen per tots els municipis espanyols, p.ex. vegeu it:El Masnou.--VRiullop (parlem-ne) 10:47, 29 mar 2006 (UTC)

verntallat[modifica]

missatge per en LLULL:

envia'm un missatge a jcanal@remences.com

gracies.

mosquer

pd: no sé com possar-me en contacte amb tu.

No sóc cap vàndal, desconec com funciona la wiquipedia, volia ajudar en la mida de les meves possibilitats, però sembla que no és possible.