Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes/Arxius/2006/03

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Cafetera de març[modifica]

Als tecnicismes de la Taverna hi tenen lloc converses sobre qüestions tècniques del programari de MediaWiki, codis wiki, i afers relacionats amb qüestions informàtiques. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu dels tecnicismes per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de març del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Referències[modifica]

Copiant l'article de l'ovella Dolly de l'anglès he vist que hi havia tot de codi que no entenia però com que portava posat el turbo he pensat en copiar-lo tot i si de cas ja el modificaria més tard. Si no recordo malament estàvem fent servir dues plantilles diferents (una en el text i l'altre a peu de pàgina) per poder posar referències en els articles. Doncs bé, acabo de desconrir que hi ha un codi propi de la Viquipèdia que permet d'incloure'n automàticament. No sé si acabo de descobrir el Dorado o la sopa d'all, la qüestió és: teníem cap lloc on s'expliqués?

Bé, jo us informo per què potser li interessa a més gent. El codi el trobareu editant l'article de l'ovella Dolly. Llull · (vostè dirà) 15:33, 1 mar 2006 (UTC)

Bé, jo ja el sabia perquè l'havia vist força cops en planes angleses. Simplement es tracta de escriure la nota que ha d'anar al peu, al punt on ha d'anar la marca del superíndex i entre els codis <ref> i </ref>. Després només s'ha de posar <references/> al final de l'article on vols que hi estiguin totes les notes.--SMP (missatges) 15:45, 1 mar 2006 (UTC)
Està traduït i explicat a Ajuda:Notes i cites. --VRiullop (parlem-ne) 21:54, 1 mar 2006 (UTC)
Està molt bé, jo no ho coneixia, però en lloc d'anomenar la secció == Referències == no l'hauríem d'anomenar ==Notes== per no confondre amb les fonts que s'han d'anotar al final de l'article?
Pel que diu Vriullop a Ajuda:Notes i cites no s'esmenta l'ús de <ref>, </ref> i </references> sinó d'altres codis ({{ref|<nom>}}, {{ref label|<nom>|<número nota>|<clau enllaç>}}, {{ref harvard|<nom>|<ref Harvard>|<clau enllaç>}} i els corresponents {{nota|<nom>}} i {{note label|<nom>|<ref Harvard>|<clau enllaç>}} molt més feixugosos i difícils d'entendre, encara que no sé si les combinacions de <ref> no tindran totes les funcionalitats d'estos últims
Pasqual · * 23:46, 1 mar 2006 (UTC)
Exacte, la plana Ajuda:Notes i cites està anticuada. Cal incorporar-hi aquesta nova manera de fer notes al peu de pàgina (jo també crec que s'haurien de dir notes).--SMP (missatges) 14:47, 2 mar 2006 (UTC)
Efectivament. Ajuda:Notes i cites va ser traduïda a principis de gener i just al desembre havien entrat les noves funcions m:Cite/Cite.php. Cal refer-la amb les instruccions de meta o bé amb la nova versió de l'anglesa en:Wikipedia:Footnotes.--VRiullop (parlem-ne) 16:23, 2 mar 2006 (UTC)

Correu electrònic[modifica]

Las adreças de correu electrònic, pour permetre correu electrònic d'altres usuaris doivent ser autentificadas. La opción est en las preferències de l 'usuari. Platonides 12:20, 4 mar 2006 (UTC)

Val, en un primer moment no entenia el que deies. Resulta que hem de confirmar el nostre mail anant a Especial:Confirmemail.--SMP (missatges) 17:45, 6 mar 2006 (UTC)

Votacions en el Bugzilla[modifica]

Hi ha actualment dues votacions en el Bugzilla que ens afecten. Una és la que ha fet en Peleguer al marge de al comunitat volent fer creuere que "Català-valencià" és el nom de la llengua en comptes de dos noms per a la mateixa llengua: http://bugzilla.wikipedia.org/show_bug.cgi?id=1813

L'altre és referent al canvi de programari realitzat sense consentiment de molts viccionaris consistent en què el programari sàpiga realitzar canvis en la majúscula inicial: http://bugzilla.wikipedia.org/show_bug.cgi?id=5075

Qui estigui interessat suposo que pot intervindre en un cas i en l'altre. Llull · (vostè dirà) 06:42, 6 mar 2006 (UTC)


Menús emergents errats[modifica]

No sé que m'ha passat que ja no em funcionen els menús emergents quan el títol té algun accent diacrític. No sé si és cosa del meu navegador, de la seua configuració o és aliè. Vos deixe una imatge per a il·lustrar el meu cas. Pasqual · * 17:27, 8 mar 2006 (UTC) 500

A mi sí que em funciona... Potser és la opció aquesta de que les accions et surtin totes en la mateixa pantalla...--SMP (missatges) 14:29, 9 mar 2006 (UTC)
No entenc que has volgut dir... Pasqual · * 17:33, 9 mar 2006 (UTC)
El més curiós és que me n'he adonat que no em passa en la pàgina dels historials... Compareu:
Què està passant? Pasqual · * 19:19, 11 mar 2006 (UTC)

Fer servir la part de PMF en un altre projecte[modifica]

Hola a tothom, resulta que he estat creant un altre projecte d'us personal sobre el meu poble i m'interessaria fer servir tots els FAQs de la wikipedia en català, Quina llicència ha de tenir la meva pàgina? Pel fet de fer servir els FAQs tota la resta de la informació ha de ser GPL, o pot ser commons o d'altres??

Poder fer redireccions fàcilment[modifica]

He vist que a la wikipedia anglesa (en) hi ha un botó addicional a la pantalla d'edició per a fer redireccions. És molt útil! Es podria aplicar també aquí??--SMP (missatges) 17:51, 22 mar 2006 (UTC)

Seria millor i tot si posàrem tots els botons que hi ha a la viqui francesa com també el botó de previsualització ràpida. El botó de taula està de p**a mare. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:56, 30 mar 2006 (UTC)
He afegit a la barra d'eines d'edició el botó per a fer redireccions de la viqui anglesa. Si us dóna problemes m'ho dieu :-) --Joanjoc (discussió) 21:36, 30 mar 2006 (UTC)
Doncs si saps fer aquestes coses mira el que ha dit en Pepetps, per què val a dir que els francesos s'ho han treballat realment molt. Llull · (vostè dirà) 21:50, 30 mar 2006 (UTC)
A mi no m'eix, només tinc un botó després de la signatura qè introdueix quatre "-" per a separar el text amb una ratlla... Pasqual · bústia * 22:40, 30 mar 2006 (UTC)

Hola :-) He afegit els altres botons de la viquipèdia francesa; text ratllat, exemple de llista numerada, exemple de llista no numerada, comentari ocult i galeria d'imatges. Queda pendent el de fabricació de taules que té més tela... Si algú no veu els canvis, que obri la pàgina MediaWiki:Monobook.js i en forci l'actualització amb (Ctrl-F5) o similar :-) --Joanjoc (discussió) 16:14, 5 abr 2006 (UTC)

Està molt bé, és fantàstic, crec que això ajudarà a que tots els articles de la Viquipèdia millorin el seu estil! Ja he vist els de la Wiki francesa, però en podràs fer més? Jo trobo a faltar en especial un que inclogui {{}} perquè és molt llarg haver d'anar a "Caràcters especials" i sel·leccionar-ho tot.--Aljullu (discussió) 19:19, 5 abr 2006 (UTC)

He continuat remenant la pàgina Mediawiki:monobook.js per afegir com a caràcters especials, codis de la Viquipèdia, i he deixat escrit a Viquipèdia:Scripts com cadascú, pot configurar la llista predeterminada que veu a l'editar articles. Ara, una nova idea em dóna voltes pel tupí... Al mostrar el codi font d'una pàgina mentre s'edita, conté més de 60 Kb només amb aquests caràcters especials.... Si els podessim traslladar des de Mediawiki:Edittools a un arxiu javascript, aquests arxiu, podria quedar-se a la memòria cau del navegador i no caldria arrossegar aquests 60 Kb cada vegada que editem un nou article... --Joanjoc (discussió) 21:12, 6 abr 2006 (UTC)