Viquipèdia:VIII Viquimarató de la Llengua Catalana

De Viquipèdia
Amical Wikimedia logo.svg
VIII Viquimarató de la Llengua Catalana
Del 5 al 12 de novembre de 2021

Coordinació: Amical Wikimedia i Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de CatalunyaRed Arrow Right.svg Taller d'edició en línia canal de "llengua catalana Les persones assistents al taller podran sol·licitar l'accés als números digitalitzats de la revista Enderrock facilitant la seva adreça de correu electrònic; i, un cop acabat el taller, a través d'aquesta bústia dgpl.cultura@gencat.cat.

Viquipèdia:VIII Viquimarató de la Llengua Catalana


La Viquimarató de la Llengua Catalana és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2013, a la qual es van sumar tots els territoris de parla catalana l'any 2020. Durant el dies que dura la Viquimarató, diversos voluntaris amplien amb referències fiables els articles relacionats amb la llengua catalana a la Viquipèdia. Alhora serveix d'introducció a la Viquipèdia a aquells participants que encara no estan avesats al seu funcionament.

El taller d'edició en línia retransmès el dia de l'inici de la viquimarató a les 17 h està disponible al canal Llengua catalana de Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=MPYeQvRG8mU. La sol·licitud d'accés als números digitalitzats de la revista Enderrock per disposar de fonts fiables per treballar els articles es pot fer a través de la bústia dgpl.cultura@gencat.cat.

El tema que es proposa treballar enguany és la música en català; i, com ja és habitual, també es proposa traduir articles a altres llengües. La participació dels 7 territoris de parla catalana (l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja d'Aragó, les Illes Balears i el País Valencià) garanteix aportacions des de tot el domini lingüístic. I, en conseqüència, tota la varietat geogràfica de la llengua tindrà la seva representació. La participació des de diferents territoris fa recomanable mantenir el format en línia, que es va iniciar l'any passat. Els governs andorrà, aragonès, balear, català i valencià, a més de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l'Alguer treballaran per implicar el màxim d'entitats, associacions i persones en aquesta activitat, que es durà a terme durant set dies del mes de novembre.

Tots els articles es poden treballar des de la llista completa i, si algú prefereix accedir a algun territori en concret, hi trobarà un tutor que el pot ajudar.

Andorra l'Alguer Catalunya del Nord Catalunya Franja d'Aragó Illes Balears País Valencià


Quan[modifica]

  • Del divendres 5 al divendres 12 de novembre de 2021.

Horari[modifica]

Organitzadors[modifica]

Amical Wikimedia, Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Ministeri de Cultura i Esports del Govern d'Andorra, amb la col·laboració de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l'Alguer i la Direcció General de Política Lingüística del Govern d'Aragó.

Coordinació[modifica]

Context[modifica]

El català és una llengua que actualment té el domini lingüístic dividit entre quatre estats europeus diferents: Espanya, França, Itàlia i Andorra, per la qual cosa el seu estatus legal varia significativament en funció del territori al qual fem referència. El català és l'única llengua oficial a Andorra i, en el marc de l'Estat espanyol, és cooficial juntament amb el castellà a Catalunya, el País Valencià –amb la denominació de ‘valencià'– i a les Illes Balears. A l'Aragó, la llengua catalana està reconeguda per llei com a llengua pròpia, sense gaudir de cooficialitat, com tampoc no passa a la Catalunya del Nord (Estat francès) ni a la ciutat sarda de l'Alguer (Itàlia).

Resultats[modifica]

És important fer servir l'etiqueta #viquillengua7x7 perquè és la manera de facilitar el recompte de la feina feta i tenir la seguretat que es localitzen totes les aportacions fetes. S'ha de posar a l'espai «resum d'edició» habilitat al formulari emergent que s'activa un cop es prem el botó «publica els canvis».

Cobertura mediàtica[modifica]

Twitter[modifica]

Enllaços externs[modifica]