Viquipèdia:Viquipèdia prem Barcelona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Wikipedia Takes Barcelona o Viquipèdia prem Barcelona és una gimcana fotogràfica que se celebrarà a Barcelona el 17 de setembre de 2011. L'associació Amical Viquipèdia ha posat en marxa l'edició a Barcelona de Viquipèdia Pren el teu municipi per animar la participació en l'edició Wiki Loves Monuments 2011.

Descripció[modifica]

Viquipèdia Pren la teva ciutat (en anglès, Wiki Takes Your City) és un sèrie de gimcanes fotogràfiques que se celebren a ciutats d'arreu del món. La primera es va celebrar a Manhattan l'any 2008 i fins el moment ja s'ha repetit en més de vint-i-sis ciutats més. El nom anglès de l'esdeveniment fa referència a la cançó "First We Take Manhattan" de Leonard Cohen.

Aquesta edició de Barcelona està organitzada per Amical Viquipèdia dins dels actes a nivell europeu per animar a la participació de Viquipèdia:Wiki Loves Monuments 2011. Es pretén així enriquir l'arxiu d'imatges lliures d'aquesta ciutat a Wikimedia Commons, i així poder-les reutilitzar en d'altres projectes com la Viquipèdia. Barcelona disposa de 914 monuments llistats que formen part de Wiki Loves Monuments 2011.

Programa de la jornada[modifica]

La mateixa Casa Elizalde és un BCIL, podeu fotografiar-la

L'activitat principal de la jornada és fer quantes més fotos bones millor. Per tant, l'activitat serà al carrer i feta per cadascú dels participants. Comptaren amb un espai on trobar-nos al començament i al final de la jornada per apuntar-nos a l'esdeveniment, aclarir dubtes sobre el funcionament del concurs Wiki Loves Monuments CAT 2011, fer equips per a qui no vulgui anar pel seu compte, ajudar a determinar les millors rutes a seguir, etc. Al final de la jornada podrem fer balanç i resoldrem dubtes sobre l'ús de l'eina de càrrega d'imatges per als que encara no la coneguin.

Condicions[modifica]

Hi ha quatre condicions bàsiques per poder participar al concurs:

Les fotografies es carregaran a Wikimedia Commons, mitjançant un formulari creat especialment pel concurs.

Llistes de Barcelona[modifica]

Aquest jornada de Viquipèdia prem Barcelona se centrarà als dos districtes amb major concentració de monuments de la ciutat: Ciutat Vella i Eixample. Malgrat això, qualsevol de les imatges d'aquestes llistes de Barcelona entraran a concurs:

Mapa de BarcelonaEl GòticSant Pere, Santa Caterina i la RiberaRavalBarcelonetaEixampleSants-MontjuïcLes CortsSarrià - Sant GervasiGràciaHorta-GuinardóNou BarrisSant AndreuSant Martí
Mapa de Barcelona


mapa clicable

Per districtes i barris:
Mapa de tots els punts
OSM
Descarrega format KML

Rutes suggerides[modifica]

Recomanacions[modifica]

  • Evitar fotografiar gent, especialment si és identificable, i en tot cas demanar-los permís (en algun cas pot donar més sentit de context)
  • No entrar en cap edifici sense demanar permís i explicar el propòsit (a vegades són interessants els interiors)
  • Fer diferents angles, preses generals i de detall quan siguin rellevants.
  • Ser respectuosos amb els monuments, els seus usuaris i l'entorn

Premis[modifica]

La jornada Viquipèdia prem Barcelona compta amb algun premi especial per als participants:

  • Fins a 30 samarretes ofertes per la Fundació puntCAT.
  • Fins a 20 samarretes ofertes per l'organització de Wiki Loves Monuments.
  • 40 llibres i magnetos amb imatges de la ciutat oferts per l'Ajuntament de Barcelona, per als primers inscrits i que passin per la seu de la jornada.
  • Tres premis especials de l'Ajuntament de Barcelona a l'activitat de la jornada que s'atorgaran fent servir un sistema de punts:
    • 5 punts per monument + 1 punt per cada foto extra del mateix monument feta (segons metadades) el mateix dia entre les 9:30 i les 14:30 i carregades a Wikimedia Commons entre dissabte i diumenge.
    • Els premis existents es repartiran en funció del nombre de participants i del nombre de punts que hi obtinguin.
    • El lliurament de premis es produirà durant l'acte final del concurs a celebrar el dia 24 de novembre a les 19h en el Palau Moja, Saló del Vigatà.

Òbviament, totes les imatges carregades durant la jornada entraran dins del concurs Wiki Loves Monuments CAT 2011, i en conseqüència, aspiraran a guanyar els premis associats a aquestes ciutat, i són els següents:

A més a més, aspiren a ser seleccionades per competir pels diferents premis a nivell europeu. Entre d'altres, cal destacar el premi Modernisme.
(Aquest llistat pot patir modificacions fins a la finalització del mateix)

Participa-hi[modifica]

La gimcana és oberta a tothom i no requereix inscripció prèvia. No obstant per tal de facilitar la organització de l'esdeveniment us demanem que ompliu el següent formulari.

Resultats[modifica]

Participant Fitxers Monuments Punts
AikaFilips 84 31 208
Pere prlpz 54 18 126
Carlospino 41 19 117
Aleeix 21 15 81
Tonigdie 29 6 53
Nelacar 6 6 30
Pili stage 18 1 22
Amadalvarez 7 3 19
Electronica 9 2 17
Kippelboy 2 1 6
Total: 10 271 95 651

Vegeu també[modifica]