Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Catedral de la Seu d'Urgell

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

* L'actual catedral de Santa Maria d'Urgell fou iniciada pel Bisbe Sant Ot, entre els anys 1116 i 1122, fruit de la prosperitat de l'época. Amb la mort del bisbe Ot el 1122 les obres van avançar lentament i no va ser fins l'arribada del bisbe Arnau de Preixens (1167-1195).... Això està tret lletra a lletra d'aquest article de Flickr

  • Es creu que aquest tal Llambard podria ser d'origen italià i d'aquí es podria desprendre l'influència de l'art romànic que des del nord d'Itàlia s'estengué pel sud de França i pels... Es tracta d'un copy/paste que es troba a diverses webs com per exemple: 1, o també a Flirck
  • 'La façana principal dóna a oest, al carrer de Santa Maria, ja que el temple com era costum està orientat de llevant a ponent. Aquesta té sumptuositat en l' ornamentació que contrasta amb la resta de façanes que són més simples. Els carreus són de granit probablement extrets del riu Valira... Flirck --Josep Xicota (disc.) 12:32, 5 jul 2011 (CEST)
Ho he mirat per sobre i imagino que part d'aquesta informació es deu trobar també aquí. El que no sé és com has trobat el vincle. No he tocat res i, en canvi, em vaig deixar de posar-lo a l'arxiu contextual de la web --Josep Xicota (disc.) 12:32, 5 jul 2011 (CEST)

N'hi ha més però crec que aquests tres ja en son un clar exemple. --Josep Xicota (disc.) 20:42, 4 jul 2011 (CEST)

Bé la primera té pinta de ser copiada de la viquipèdia, la frase original escrita a l'agost del 2009 era aquesta:

1. L'actual catedral es va començar fruit de la prosperitat de l'época. Les obres van començar amb el bisbe Sant Ot, entre els anys 1116 i 1122, amb la mort d'Ot el 1122 les obres van avançar lentament i no va ser fins l'arribada del bisbe Arnau de Prexens (1167-1195)...

2. La segona frase és de la teva web i està referenciat, tot i que ara vec que ha canviat. Però vec que s'ha de solucionar. Si pots donar-ne més casos t'ho agrairé, però també te de dir que crec que no ho has fet amb intencions d'ajudar si no amb mala llet. -- Vinals (xerrem) 23:15, 4 jul 2011 (CEST)

La tercera frase, original MDU:

« Com era costum, el temple està orientat de llevant a ponent. La façana principal mira doncs, vers l'oest. Cal remarcar la sumptuositat de l'ornamentació, que contrasta amb les pobríssimes façanes catalanes del seu temps. Fa pensar tot seguit en els models anàlegs de Mòdena, Sant Nicolau de Bari, Sant Miquel de Pavia, etc. Com en tot l'edifici, els carreus són de granit, extret possiblement del riu Valira, i molt grans (40-50 cm) i ben afilerats. »

La que apareix a l'article: La façana principal dóna a oest, al carrer de Santa Maria, ja que el temple com era costum està orientat de llevant a ponent. Aquesta té sumptuositat en l'ornamentació que contrasta amb la resta de façanes que són més simples. Els carreus són de granit probablement extrets del riu Valira.[20]

Els experts em direu quelcom, però la primera i la última crec que no s'han de canviar. -- Vinals (xerrem) 23:21, 4 jul 2011 (CEST)

Al Flickr de la tercera frase es fa reconeixement de que la font és la VP. La foto deu tenir un 7 mesos, i aquesta frase ja era així a la versió de l'estiu passat. Per tant, estem en un cas en que la VP és font per a tercers i no a l'inrevès. --amador (disc.) 23:31, 4 jul 2011 (CEST)
He fet alguns canvis, podeu veure la versió anterior aquí. Em queda per canviar una referència problemàtica de "alturgell.org" i crec que ja està. -- Vinals (xerrem) 00:19, 5 jul 2011 (CEST)

Millora de les referències

Crec que hi ha unes quantes referències a fonts millorables i que substituiria per d'altres millors:

Ermengol, l'adreça correcte és: http://alturgell.orgfree.com/Catedral.html --Josep Xicota (disc.) 16:28, 5 jul 2011 (CEST)

Pau he canviat les dues primeres i aquesta última, he afegit alguna cosa més, però la substitució que he trobat d'aquesta última a veure si t'ho pots mirar. (Mentrestat buscaré més informació per substituir la que queda). Als crèdits de ciutatvirtual.laseu.cat diu això, bàsicament que coordina i col·labora entre altres l'Ajuntament de la Seu i el Bisbat, però apareix el Raig de Llum aquest. Crec que és una referència vàlida, no? -- Vinals (xerrem) 11:22, 5 jul 2011 (CEST)

No trobo informació sobre la torre del rellotge i la coronació amb merlets per canviar la referència d'aldeaglobal. -- Vinals (xerrem) 11:39, 5 jul 2011 (CEST)
Raigdellum / Ciutatvirtual: no la veig una font fiable. A la portada no indica que sigui de cap entitat i el bisbat és només col·laborador. Aldeaglobal: Seguesc pensant que no és fiable. Una altra que he vist: [3] (que hauria de ser [4]) tampoc no la veig gaire fiable. Pau Cabot · Discussió 12:12, 5 jul 2011 (CEST)
Pau, aquesta referencia [5] la vaig posar jo per tant contesto: l'autor López Monné crec que si és fiable i l'editor de la pàgina és Sàpiens Publicacions, de tota manera aquesta referència és complementària a una altra: [6] de gentcat.cat. així que si no t'acaba de convèncer es pot treure.--MarisaLR (disc.) 12:43, 5 jul 2011 (CEST)
El problema és que és un bloc. Si això mateix hagués estat publicat a la revista Sàpiens, crec que seria diferent. Pau Cabot · Discussió 12:51, 5 jul 2011 (CEST)
A «Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Catedral de la Seu d'Urgell». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana. diu gairebé el mateix que a aldeaglobal. Pau Cabot · Discussió 12:21, 5 jul 2011 (CEST)
He fet el canvi de Aldeagloval per GEC - Catedral d'Urgell i Ciutatvirtual per un article del diari d'Andorra on parla de la inauguració de les pantalles hidràuliques i GEC - La Seu d'Urgell. -- Vinals (xerrem) 13:27, 5 jul 2011 (CEST)
He fet alguns canvis i he posat referències bibliogràficas.--MarisaLR (disc.) 19:40, 5 jul 2011 (CEST)