Usuari:Josep Xicota

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Política
Aquest viquipedista dóna suport al Front Polisari, جبهة البوليزاريو.
Símbol de la pau Aquest viquipedista és pacifista.
Aquest viquipedista està per la no-violència.
hanzi Aquest viquipedista se solidaritza amb el poble tibetà.


Anti energia atòmica Aquest viquipedista està en contra de les centrals nuclears.
Aquest usuari és contrari a les societats de drets d'autor.
Informació Babel de l'usuari
ca-N Aquest usuari és un parlant natiu de català.
es-4 Este usuario tiene un conocimiento casi nativo del español.
Viquipedistes per llengua
Doncs si, aquest no és pas el meu nom de guerra. Nom i cognom tal com raja.

Periodista de premsa, ràdio i TV, la xarxa ocupa una bona part del meu temps, sempre en el ben entés, clar. No perdo el temps en xats però si que vaig aportant cosetes a Wiquipèdia (les darreres tot un repte per endavant!, publicar els escuts i les banderes de totes les comarques catalanes.

D'altra banda banda també tinc cura de diverses webs d'estils molt diferents com: gifs animats (amb 600 pàgines i uns 4.000 gifs), la d'una comarca que ha estat durant molt anys la meva, com és l'Alt Urgell i altres. Destacaria una en que es poden escoltar les veus històriques de la ràdio així com vídeos... aquesta a mi m'encanta!

Viquipedistes de la Unió Europea
Aquest viquipedista se sent de la Unió Europea.
Viquipedistes de Catalunya Aquest viquipedista és originari de Catalunya.
Viquipedistes de Catalunya Aquest viquipedista és originari de Barcelona.
Aquest viquipedista és de sexe masculí.
Aquest viquipedista és seguidor
del FC Barcelona.





Llibertat i autodeterminació[modifica]

Mikhaïl Bakunin va dir a la primera internacional: Jo sóc un amant fanàtic de la llibertat. Mentre que Lev Trotski a la quarta internacional, assassinat per Ramon Mercader (Membre del Partit Socialista Unificat de Catalunya, PSUC), sota les ordres de Stalin, defenia si fa o no fa el mateix amb l'afegit de l'autodeterminació del pobles. En tot cas crec que són compatibles els dos termes: llibertat i autodeterminació.

Pel que fa al Front Polisari: 200.000 saharauis expatriats del Marroc a els camps argelians del Sàhara Occidental a la província de Tindouf esperen, des de fa més de 30 anys, que es resolgui el conflicte del Sàhara Occidental.

Una clara mostra de que l'ONU no serveix de gran cosa.

Sobre l'anomeda tauromàquia ben poca cosa hi ha a dir. Un exemple en pot ser la desaparició a Barcelona (fa anys i panys) de Les Arenes... Queda la Monumental que, de tant en tant, fa mitja entrada gràcies al populisme de la España de charanga y pandereta, com bé diu Antonio Machado. Així ens han retratat a l'estranger.

Deixa els teus comentaris[modifica]

Pel que fa a l'escut municipal de Santa Eulàlia de Ronçana, el que figura a la Viquipèdia està equivocat, doncs la creu blanca ha de ser la de Santa Eulàlia (una aspa) i no la de Sant Jordi girada, que és la que hi figura. Es tracte d'un error força corrent que es comet en molts locs i que agrairia rectifiquèssiu. Contrariament, la corona de baró és la correcte enlloc de la corona de vila, que és l'habitual en altres pobles. Moltes gràcies, Joaquim Brustenga Etxauri mailto:quim@brustenga.com