Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Teoria d'equacions

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

: A la secció Geometria al servei de l'àlgebra falta traduir un peu d'imatge.--Arnaugir (disc.) 16:23, 7 nov 2010 (CET)Fet Fet!--Peer (disc.) 18:51, 7 nov 2010 (CET)

Ja ho acabaré de repassar, gràcies.--Peer (disc.) 16:44, 7 nov 2010 (CET)

Enllaços vermells

(Cito per poder respondre)

Excepte en el cas d'articles principals o la introducció, no veig per què l'existència d'enllaços en vermell és un defecte de l'article. El problema és dels altres articles que no han estat creats, no d'aquest. – Leptictidium (nasutum) 08:49, 15 nov 2010 (CET)

(fi de la cita i inici de la resposta)

A un bon article li podem demanar moltes coses, però la principal és que es pugui llegir, entendre i serveixi aprendre alguna cosa.

Si llegeixo "La seva motivació no és per res algebraica, desitja integrar funcions racionals i per això fa servir una descomposició en fraccions parcials." i no sé què és la integració de funcions racionals, puc anar a l'article corresponent, assabentar-me'n, tornar i seguir llegint, i encara hauré après més que el que diu aquest article. En canvi, com que l'article fraccions parcials ara mateix no hi és, si no sé què són les fraccions parcials puc, o bé quedar-me amb les ganes d'entendre la frase, o bé clicar l'interviqui anglès o castellà, mirar si allà l'enllaç està blau i, ja que hi soc, continuar llegint allà en comptes de tornar a la viqui en català.

Naturalment, no és imprescindible que un article de qualitat no tingui cap enllaç vermell (anar esborrant els enllaços vermells dels articles de qualitat com feien fa temps alguns companys és una barbaritat), però sí que és imprescindible que un bon article es pugui entendre, i si per entendre'l cal algun terme especialitzat, aleshores aquest terme ha d'estar explicat al mateix article o bé tenir un un enllaç.

Per acabar hi afegeixo que un article en una enciclopèdia en línia no és només un text, sinó que és, com a mínim, un text amb enllaços. Si l'article és de qualitat (o sigui, del bo i millor que fem a la Viqui), tot ha de ser bo, des de l'ortografia fins als enllaços externs, incloent, naturalment, els enllaços interns.

I si voleu un exemple extrem, per mi el que fa realment bona la llista d'òperes més importants (article de qualitat) és que darrera de cada òpera i cada compositor hi ha, com a mínim, un article presentable, i sovint notable. Sense aquests enllaços no seria gaire útil ni mereixeria la distinció.--Pere prlpz (disc.) 17:14, 17 nov 2010 (CET)

Estic completament d'acord am but, pero només pel que fa als enllaços importants. Per aixo m'hauria agradat que especifiquessis al vot QUINS son els articles que creus que s'haurien de crear. --13XIII (disc.) 17:16, 17 nov 2010 (CET) en nom de Leptictidium
Miraré de recollir-ne alguns en un altre moment, però per començar calen les paraules que siguin imprescindibles per entendre la frase o apartat, i les persones que no apareguin contextualitzades a l'article (si del text es pot deduir, com a mínim, de quin segle parlem, no cal).
Els llibres no calen si al costat apareix un enllaç blau a l'autor (diria que tots estan en aquest cas).--Pere prlpz (disc.) 17:27, 17 nov 2010 (CET)