Viquiprojecte:Heavy Metal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Drecera:
VP:METAL
BENVINGUT /DA AL VIQUIPROJECTE DEL HEAVY METAL

Objectiu: Crear articles sobre el heavy metal. No hi ha objectius definits encara.

Seguiment:-

El Viquiprojecte del heavy metal s'ha creat per coordinar els esforços dels amants del metal en totes les seves variants afegint, millorant i corregint els seus continguts.

Si les teves contribucions a la Viquipèdia sovint tracten temes relacionats amb aquest viquiprojecte, afegeix-te al final de la llista amb el codi de --~~~~.
D'aquesta manera, podem saber quins viquipedistes poden col·laborar-hi. Per anar bé, i vist el que hi ha en altres projectes semblants, i salvant les distàncies, caldria unes 12-15 persones assídues.


Si ho desitgeu, podeu posar a la vostra pàgina d'usuari una etiqueta identificadora del metal. Si hi escriviu {{Metal}} a la pàgina tindreu el següent resultat:

El heavy metal corre per la sang d'aquest viquipedista.





Si heu creat una etiqueta d'algun grup o cantant feu-ho saber a la nostra comunitat heavy per compatir-la.

Tasques generals[modifica]

  • Si un article és curt s'ha de posar al capdavall la plantilla {{Esborrany de heavy metal}}
  • Corregir errors en alguns articles.
  • Incloure plantilles en els casos en els que faltin.
  • Afegir nous grups i àlbums.
  • Afegir nous membres de grups o solistes.
  • Completar informació de grups importants que tenen poca informació (alguns grups menys coneguts tenen molta més informació que grups importants).

Creació d’articles[modifica]

Mínim desitjable d’articles per considerar que la wiki catalana té un mínim de qualitat, pel nombre d’entrades. Uns 500. Naturalment, els criteris que es defineixen en cada apartat han de ser discutits i elaborats per tothom que hi participa. Agafa l’article que vols el·laborar i marca’l amb l’etiqueta:
{{wikimetal}}

Trobareu el codi a Viquiprojecte:Heavy Metal/wikimetal

Subestils[modifica]

Objectiu: Crear i ampliar els articles dels subestils del metal (power metal, black metal, metal simfònic...).

Grups[modifica]

Objectiu: Incrementar el nombre d'entrades referides a grups de tot el món de tots els subestils.

Músics[modifica]

Objectiu: Crear els músics més coneguts i principals de tots els grups.

Festivals i concerts[modifica]

Completar i desenvolupar articles sobre festivals i concerts importants: Metalway, Hellfest, Wacken Air...

Consideracions bàsiques[modifica]

Escric aquest apartat perquè crec que en alguns articles no se segueix una sèrie de consideracions bàsiques per a considerar-ho correcte.

  • Escriu correctament i sense faltes de ortografia, assegura't de llegir l'ajuda de la Viquipèdia.
  • Escriu sobre el que coneguis i verifica les dades del grup/articles. Cada vegada és més comuna veure informació errònia sobre bandes. La millor manera de verificar aquesta informació sol ser en el lloc oficial de la banda, llibres o llocs de confiança on la informació sigui fiable.
  • Si veus alguna cosa errònia, modifica'l (seguint la premissa anterior). Cada vegada és més comuna veure barrabassades en les dates, dades, etc. Si tens més coneixements, comparteix-los, però és millor aportar més continguts a l'article que dedicar-se a parlar en la discussió. Modifica i col·labora-hi.
  • Usa correctament negretes i cursives. Són molt útils per a millorar la lectura.
  • Afegeix plantilles. Com norma general, si aquestes escrivint sobre un grup deuràs posar {{Infotaula artista musical}}. També és recomanable afegir la plantilla {{wikimetal}} en la discussió de l'article. En la barra lateral tens una petita llista de plantilles que poden ser útils en escriure un article d'aquest viquiprojecte.
  • Categoritza l'article. És interessant usar les categories de dècades (Categoria:Grups de música per època). Aneu navegant per les categories fins a trobar la qual més s'ajusti a l'article. Com mínim crec que s'hauria de categoritzar un grup musical per estil, data i procedència.
  • Si veus que falta alguna categoria afegeix-la. Igual per a les plantilles de grup musical, etc.
  • Si tens imatges que compleixin els requisits de llicència de la Viquipèdia, afegeix-les a l'article. Un article amb imatges és molt més refinat.
  • Cal veure quins articles ens falten a la Viquipèdia en català visitant les categories d'altres llengües. Per exemple:

Categoria anglesa del Heavy Metal
Categoria espanyola del Heavy Metal

Adaptació de plantilles[modifica]

Les plantilles que utilitzem: Per als articles que són curts i que necessiten una ampliació i estan pendents per ser millorats podeu col·locar-hi al capdavall la següent plantilla {{Esborrany de heavy metal}}

Específics:

Les millors fonts d'informació són:

Sempre podeu contactar amb algun usuari del nostre Viquiprojecte per temes sobre el metal.


NOVETATS!
--D.Sin (disc.) 22:15, 4 oct 2009 (CEST) --D.Sin (disc.) 17:17, 5 ago 2009 (CEST) --D.Sin (disc.) 17:17, 5 ago 2009 (CEST)
EL PERQUÈ


El Heavy Metal forma part de la nostra cultura actual, i la Viquipèdia té encara greus mancances perquè es pugui considerar que té un corpus mínim. Caldria, doncs, donar una empenta a tot allò que fa referència als articles relacionats amb el heavy. Els camps en els que es podria actuar es detallen en els apartats de l’esquerra. El principal objectiu –no l’únic- és incrementar els articles en un any, tot i que es pot ser més o menys ambiciós en funció dels participants i del temps que es consideri. I és clar, el treball en equip, pot fer més fructífera la tasca.