Viquiprojecte:Viquitrobada 2019/Transport

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Com arribar a Cervera?

A priori Cervera disposa de bones comunicacions per terra: es troba al peu de l'autovia A2 i de l'antiga carretera nacional II, i també disposa d'estació de tren. No obstant això, si algú arriba en vaixell és recomanable que atraqui a Barcelona o Salou; si es viatja en avió l'aeroport més proper és el de Lleida-Alguaire, però el més probable és que l'aerolínia amb la que viatgi aterri a l'aeroport del Prat. Un cop a terra ferma caldrà continuar el viatge cap a Cervera per via terrestre.


Transport públic

Les opcions per arribar a Cervera en transport públic es redueixen al tren i l'autobús, si bé els horaris són força limitats. L'estació de tren i la d'autobús estan juntes, i tot just cal caminar cinc minuts per arribar a la universitat.

Tren


La línia de tren que passa per Cervera és l'R12

Horaris de la línia
Cercador d'itineraris i combinacions de transport públic
Cercador d'horaris de tren

Nota: Es recomana que s'opti per viatjar en tren només si es viu a una distància prudencial de Cervera (entre Lleida i Manresa, aproximadament).

Autobús


A diferència del tren, hi ha una major oferta d'autobusos amb parada a Cervera. Normalment realitzen el trajecte Lleida-Barcelona, però també hi tenen parada els autobusos que van a Eth Pònt de Rei

Cercador d'horaris d'autobús
Cercador d'itineraris i combinacions de transport públic



Transport compartit

Una alternativa molt interessant al transport públic és l'ús del transport compartit. Hi ha diverses pàgines web que posen en contacte conductors disposats a compartir el seu vehicle durant un trajecte determinat amb passatgers que cerquen un mitjà de transport per arribar a algun lloc, normalment a canvi d'un import raonable per sufragar les despeses del viatge. De la mateixa manera, els participants a la viquitrobada poden emprar la pàgina de discussió per coordinar-se i omplir cotxes que realitzin el trajecte cap a Cervera des de diversos punts de Catalunya.

BlaBlaCar


BlaBlaCar és la plataforma per compartir vehicle més coneguda, i el trajecte Lleida-Barcelona és un dels que tenen més oferta i demanda de places. Els preus són força ajustats, i molts conductors acostumen a fer parada a Cervera.
Amovens


Amovens segueix l'estela i els plantejaments de Blablacar, i pot ser una opció a valorar
Cotxes de viquipedistes


Animeu-vos a compartir el vostre vehicle amb viquipedistes que visquin prop vostre. Fareu amics i la partida de transport serà molt més sostenible!



Ofereixo lloc al cotxe
Cerco lloc a un cotxe


Nota: A Cervera és relativament senzill aparcar. Darrere la Universitat (Passeig de Jaume Balmes) hi ha aparcament de zona blava, i una mica més lluny (a la cantonada entre l'Avinguda d'Igualada i el Camí de les forques) hi ha dos solars on es pot aparcar gratuïtament.



I les despeses?

Amical Wikimedia cobrirà les despeses de transport. Per més informació visiteu l'apartat corresponent de la pàgina sobre beques i despeses.



Dubtes?

Necessiteu ajuda? Teniu dubtes? Escriviu-nos a coordinacio@wikimedia.cat o bé deixeu un missatge a la pàgina de discussió.


Necessito ajuda
Vull fer una pregunta
Tinc un comentari