Viquiprojecte:Viquitrobada 2019/Transport

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Com arribar a Cervera?

A priori Cervera disposa de bones comunicacions per terra: es troba al peu de l'autovia A2 i de l'antiga carretera nacional II, i també disposa d'estació de tren. No obstant això, si algú arriba en vaixell és recomanable que atraqui a Barcelona o Salou; si es viatja en avió l'aeroport més proper és el de Lleida-Alguaire, però el més probable és que l'aerolínia amb la que viatgi aterri a l'aeroport del Prat. Un cop a terra ferma caldrà continuar el viatge cap a Cervera per via terrestre.


Transport públic

Les opcions per arribar a Cervera en transport públic es redueixen al tren i l'autobús, si bé els horaris són força limitats. L'estació de tren i la d'autobús estan juntes, i tot just cal caminar cinc minuts per arribar a la universitat.

Tren

Aiga railtransportation inv.svg
La línia de tren que passa per Cervera és l'R12

Horaris de la línia
Cercador d'itineraris i combinacions de transport públic
Cercador d'horaris de tren

Nota: Es recomana que s'opti per viatjar en tren només si es viu a una distància prudencial de Cervera (entre Lleida i Manresa, aproximadament).

Autobús

Aiga bus inv.svg
A diferència del tren, hi ha una major oferta d'autobusos amb parada a Cervera. Normalment realitzen el trajecte Lleida-Barcelona, però també hi tenen parada els autobusos que van a Eth Pònt de Rei

Cercador d'horaris d'autobús
Cercador d'itineraris i combinacions de transport públicTransport compartit

Una alternativa molt interessant al transport públic és l'ús del transport compartit. Hi ha diverses pàgines web que posen en contacte conductors disposats a compartir el seu vehicle durant un trajecte determinat amb passatgers que cerquen un mitjà de transport per arribar a algun lloc, normalment a canvi d'un import raonable per sufragar les despeses del viatge. De la mateixa manera, els participants a la viquitrobada poden emprar la pàgina de discussió per coordinar-se i omplir cotxes que realitzin el trajecte cap a Cervera des de diversos punts de Catalunya.

BlaBlaCar

Aiga carrental cropped.svg
BlaBlaCar és la plataforma per compartir vehicle més coneguda, i el trajecte Lleida-Barcelona és un dels que tenen més oferta i demanda de places. Els preus són força ajustats, i molts conductors acostumen a fer parada a Cervera.
Amovens

Aiga carrental cropped.svg
Amovens segueix l'estela i els plantejaments de Blablacar, i pot ser una opció a valorar
Cotxes de viquipedistes

Car with Driver-Silhouette.svg
Animeu-vos a compartir el vostre vehicle amb viquipedistes que visquin prop vostre. Fareu amics i la partida de transport serà molt més sostenible!Ofereixo lloc al cotxe
Cerco lloc a un cotxe


Nota: A Cervera és relativament senzill aparcar. Darrere la Universitat (Passeig de Jaume Balmes) hi ha aparcament de zona blava, i una mica més lluny (a la cantonada entre l'Avinguda d'Igualada i el Camí de les forques) hi ha dos solars on es pot aparcar gratuïtament.I les despeses?

Amical Wikimedia cobrirà les despeses de transport. Per més informació visiteu l'apartat corresponent de la pàgina sobre beques i despeses.Dubtes?

Necessiteu ajuda? Teniu dubtes? Escriviu-nos a coordinacio@wikimedia.cat o bé deixeu un missatge a la pàgina de discussió.


Necessito ajuda
Vull fer una pregunta
Tinc un comentari