Viquiprojecte:Viquitrobada 2019/Viquimarató i oci

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

On soparem? Oci a Cervera


Viquimarató de Cervera
Plantilla:Infotaula esdevenimentViquitrobada 2019/Viquimarató i oci
Imatge
Tipusviquimarató
Data30 de novembre de 2019 (2019-11-30)
Punt en el tempsde 15:30 a 19:00
Durada3'5 hores
TemaCervera
LocalitzacióConsell Comarcal de la Segarra
Passeig Jaume Balmes 3, Cervera
OrganitzadorAmical Wikimedia
Biblioteca Comarcal Josep Finestres i Monsalvo
Participant
oberta a tothom

La Viquimarató de Cervera és una viquimarató que tindrà lloc el 30 de novembre de 2019 de 15:30 a 19:00 hores al Consell Comarcal de la Segarra, en el marc de la Viquitrobada 2019. És un esdeveniment organitzat per Amical Wikimedia i la Biblioteca Comarcal Josep Finestres i Monsalvo per tal d'apropar la ciutadania al món del coneixement lliure i la Viquipèdia i els seus projectes germans en particular.


Què és una viquimarató?[modifica]

Una viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc -sovint una biblioteca- per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. Les viquimaratons són una bona manera de donar una empenta a una selecció de continguts i també de socialitzar un viquiprojecte. La col·laboració entre viquipedistes i entitats especialitzades en la temàtica de la viquimarató permeten que els voluntaris tinguin accés a bibliografia i materials de qualitat especialment escollits per a l'esdeveniment i que gent potser poc familiaritzada amb aquest projecte obert i col·laboratiu s'animin a participar-hi activament. Només cal una bona connexió a Internet, bibliografia de qualitat, taules i cadires.

Programa de l'esdeveniment[modifica]

  • 15:30 - Arribada i benvinguda al Consell Comarcal de la Segarra
  • 15:45 - Taller introductori a la Viquipèdia i la seva edició. Inici de la viquimarató i del safari fotogràfic cerverí
  • 19:00 - Fi de la viquimarató

Participants[modifica]

La viquimarató és gratuïta i oberta a tothom, especialment a la població de Cervera. No hi ha restriccions de cap mena, però per tal de fer una millor previsió del que necessitarem us agrairem que us inscriviu a l'activitat fent clic al botó següent i anotant el vostre nom (real o d'usuari) a la llista, o bé enviant un correu electrònic a coordinacio@wikimedia.cat. Per tal de participar només heu de portar un ordinador portàtil o tauleta (i el carregador!) i, si voleu participar al safari fotogràfic, una càmera de fotos o bé un telèfon mòbil.

  1. ...
  2. ...
  3. ...

Què farem?[modifica]

Viquimarató[modifica]

Tot aquell que així ho desitgi podrà passar una estona editant la Viquipèdia i els seus projectes germans (Viquidites, Viquitexts, Wikidata o Wikimedia Commons) en companyia. A continuació us suggerim diversos continguts sobre Cervera que es poden ampliar significativament:


Safari fotogràfic[modifica]

Paral·lelament a la viquimarató, aquell que ho desitgi podrà fer un passeig guiat per diversos enclavaments significatius de Cervera, per tal de fotografiar-los i després reutilitzar les imatges per il·lustrar articles de la Viquipèdia.

Preguntes freqüents[modifica]

Hi vull participar! He de ser membre d'Amical Wikimedia?
L'esdeveniment és obert a tothom. S'ha convocat per apropar la ciutadania a la Viquipèdia, els seus projectes germans i el coneixement lliure. Tothom hi és benvingut.
No en tinc ni idea de com s'edita la Viquipèdia, hi puc participar?
I tant! Envia un correu a coordinacio@wikimedia.cat i des d'allà et donaran un cop de mà.
Hi vull participar! Què he de fer?
Si vols venir només has d'afegir el teu nom (real o d'usuari) a la llista de participants o bé envia un correu a coordinacio@wikimedia.cat. No és obligatori però ens anirà bé per preveure l'espai que necessitarem.
Hi vull participar! Cal que porti alguna cosa?
Un ordinador portàtil (millor que una tauleta), el cable per carregar la bateria i ganes d'editar en companyia. Si vols anar de safari fotogràfic, porta una càmera de fotos o un telèfon mòbil.
Més preguntes? Escriviu-nos aquí


On soparem el dissabte?
Proposta d'àpat[modifica]

El sopar de dissabte és lliure i va a compte de cada participant. De totes maneres, és tradició que els participants de la Viquitrobada vagin a sopar plegats. A la pizzeria Jardí (avinguda Guissona, 29 - mapa) hi ha espai per acollir un grup gran i sopar a un preu assequible, però caldrà concretar el màxim possible quanta gent serem i què voldrem sopar si no volem sopar ben entrada la matinada.


Informació pràctica

El sopar consistirà en algunes tapes variades + pizza o plat principal a escollir + beguda + postres (tall de pastís, fruita o iogurt). Per tal de facilitar la feina a la pizzeria caldrà comunicar amb antelació una xifra aproximada de quanta gent serem i quin plat principal voldrà cadascú:

  • Digues si vindràs a sopar amb nosaltres aquí (data límit: 29 de novembre, 20:00h)
  • Consulta el menú i vés pensant quin plat principal voldràs aquí (farem la comanda més endavant)


Quines altres coses puc fer a Cervera?
Oci a Cervera[modifica]

Si teniu ganes de descobrir la ciutat, durant el cap de setmana del 30 de novembre i el 1r de desembre Cervera ofereix diverses activitats:

Tot el cap de setmana
Antiga biblioteca de la Universitat de Cervera
Dissabte d'11 a 14 i de 17 a 20h; diumenge d'11 a 14
Entrada gratuïta
Església de Sant Joan Degollat (Carrer Major, 15 - mapa)
Dissabte d'11 a 14 i de 17 a 20h; diumenge d'11 a 14
Entrada gratuïta
30 de novembre
Gran Teatre de la Passió (Passeig Jaume Balmes, 4 - mapa)
30 de novembre, 22:00h
Entrada: 5€ (menors de 18 anys: 3€). Venda d'entrades anticipades al Museu Comarcal i a la taquilla del teatre 2h abans de la funció