Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Actualització de processos/Processos/Proposta d'esborrat de pàgines

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Crec que la proposta es pot resumir com "Es manté el procés d'esborrat actual però en comptes d'esborrar els articles s'usuarifiquen", que és una formulació molt més clara.

La segona part, d'esborrar els articles usuarificats automàticament al cap d'un temps, jo la trauria perquè em sembla ciència-ficció. Si fa mesos que no tenim ni un bot que arxivi les discussions de pàgines com VP:PA se'm fa molt difícil de creure que tindrem un bot esborrant articles, cosa que és més complicada, perquè hauria de ser un bot amb permisos d'administrador i perquè en molts casos caldrà criteri per avaluar si s'han fet millores a l'article.

El que sí que s'hauria de dir a la proposta o a la norma que en surti és en quins casos no s'ha d'usuarificar (per exemple, copyvio).

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Però es pot fer un bot per marcar un article "caducat" que no hagi tingut canvis significatius (un mínim d'octets, per exemple). Després es podria fer la revisió manual i fer propostes d'esborrat ràpid. No evites que s'acumuli la "porqueria" si no hi ha prou mans, però segueixes tenint el contingut pobre fora de l'espai principal i has donat l'oportunitat al nouvingut per a la millora.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Un cop has apartat l'article de l'espai principal, és gaire important esborrar-lo?

Si el motiu de l'esborrat és que l'article està mal fet, no ve d'un dia ni d'un any, ni de deixar-lo per sempre.

Per la resta, es pot dir que els articles usuarificats que no compleixin Viquipèdia:Pàgines d'usuari es poden proposar per esborrar tan aviat com no s'estiguin editant activament per resoldre el problema.

Aleshores jo no em capficaria amb què fem amb els articles esborrats.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

A mi ja em sembla bé, que no s'esborri. A mi no em fa nosa un contingut a l'espai d'usuari. Feia la proposta perquè recordo que algú li semblava que aniríem omplint la VP de contingut dolent innecessàriament.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bé, potser ho hauríem de preguntar als que parlaven de la Viquipèdia paral·lela, a veure què els sembla.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

No sé com es fan els bots, així que això no ho puc valorar. Per la resta que dius, hi estic d'acord.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon resum, Pere.

També se m'havia acudit una altra manera de simplificar la proposta: "No es poden presentar propostes d'esborrat fins deu (*podem posar aquí el número que consensuem) dies després de la creació de l'article". No és exactament el mateix que proposa en Robert, però crec que en comparteix l'esperit i la seva implementació és infinitament més simple. Ara, això sí, aquesta proposta no va en la línia de flexibilitzar la normativa ...

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Hi estic d'acord, @Paucabot, es pot afegir aquesta línia a la proposta.

Paucabot (discussiócontribucions)

No és una proposta complementària, sinó alternativa.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Això dels deu dies ho posaria com una recomanació, ja sigui amb un nombre de dies o esperant mentre s'estigui editant activament. Ara bé, aquest consell només hauria de ser vàlid per esborrar per motius que s'arreglin amb més feina. En un article evidentment no notable, no fem cap favor a l'editor ni al projecte deixant que hi esmerci temps per esborrar-li l'article després.

Paucabot (discussiócontribucions)

No, jo tampoc no acab de veure que sigui la proposta més raonable, però em sembla molt més directa i senzilla que l'altra proposta, que, com bé dèieu, té coses no gaire clares com si després s'han d'esborrar aquests articles usuarificats o quin seria el procés de republicació.

Resposta a «Simplificació»
Cap més tema anterior