Viquiprojecte Discussió:Exposició Wiki Loves Barcelona/Propostes/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Felicitats!

La preselecció està anant molt bé! Les meves felicitacions. Heu captat perfectament el to. Es tracta de reflectir els monuments, els carrers, la gent, passat i futur. Mooola!! Sou uns cracks!--Kippelboy (disc.) 13:04, 20 oct 2013 (CEST)

crec que estaria bé tenir una foto de cada període històric, restes romanes, edificis medievals, cases modernes, Gaudí i algun edifici contemporani com la Torre Agbar o similars --barcelona (disc.) 19:50, 20 oct 2013 (CEST)
I ens falten fotos de gent, que a Commons estan molt disperses. Per exemple, ens caldria algun músic de carrer. I ja que l'exposició sembla que coincidirà amb el congrés dels mòbils, hi hauria d'haver fotos de gent amb mòbils per Barcelona.--Pere prlpz (disc.) 12:13, 21 oct 2013 (CEST)
Segueixo apuntant suggeriments, per si algú els vol seguir o per recordar-me de seguir-los jo. Crec que ens falten:
  • Gent, especialment:
    • Diversitat d'edats: nens i gent gran.
    • Gent que estigui treballant, i activitat econòmica en general (tallers, fàbriques, obres, botigues...).
    • Gent estudiant.
  • Interiors d'edificis i activitats en interiors d'edificis.
  • El trànsit i els cotxes. Fins i tot ens falten bicicletes circulant.
  • Algun castell més modern i espectacular.
  • Carrers guarnits per una festa major (Sants o Gràcia).
  • Fotos de natura (animals i plantes) en que l'entorn sigui més o menys identificable (que no es pugui confondre amb una foto feta a les antípodes).
Reconec que això que ens falta no només ens falta a la selecció, sinó que també és el que és menys abundant a Commons.--Pere prlpz (disc.) 10:50, 23 oct 2013 (CEST)

Selecció de plaques

Aprofitant que l'any passat vam escombrar els carrers a la recerca de plaques commemoratives, què us semblaria una petita selecció dels "aquí va viure", "aquí va néixer", "aquí es va fundar", "aquí va morir", etc.? En tenim de gairebé tots els personatges importants de la nostra cultura... Potser se'n podria fer un mural... --Enric (discussió) 15:37, 23 oct 2013 (CEST)

Quantitat

Tenim 277 propostes actualment i s'hauria de fer una selecció d'unes 100. Això vol dir que n'hauríem d'eliminar aproximadament dos terços. Crec que, per ajudar als comissaris, estaria bé identificar totes aquelles fotos redundants, amb resolució massa baixa, mal enquadrades, poc significatives, mal il·luminades, etc. Pau Cabot · Discussió 09:56, 24 oct 2013 (CEST)

Potser caldria que fóssim tan actius eliminant fotos com hem estat afegint-les. Els comissaris ens haurien de dir com ho prefereixen, perquè una altra solució és que nosaltres afegim i ells ja trauran.
Marcar les fotos clarament massa dolentes (amb poca resolució per imprimir, per exemple), és un bon primer pas.
Les redundants són més problemàtiques, perquè d'alguns conjunts de fotos redundants no és evident quina és la que sobra.--Pere prlpz (disc.) 10:14, 24 oct 2013 (CEST)
Segons diu la "normativa" del viquiprojecte ... Treure serà en mans del comissaris. --Mafoso (Mani'm?) 16:57, 24 oct 2013 (CEST)
Ja en duim 301. Pau Cabot · Discussió 20:28, 24 oct 2013 (CEST)

Fotos que podrien ser fetes a un altre lloc

Com les següents:

interessen? Pau Cabot · Discussió 20:33, 24 oct 2013 (CEST)

M'afegeixo a la pregunta, però crec que hi ha excepcions a la llista:
  • La foto de la Maternitat és un edifici concret de Barcelona que es reconeixeria fàcilment comparant la foto nocturna amb una de diurna (que no trobo).
  • A la foto del Tour de França hi surt de fons un dels cartells de senyalització provisional dels que fa servir la Guàrdia Urbana de Barcelona. Amb una mica de paciència fins i tot podríem identificar el lloc.
  • Les fotos del Barça (aquesta de la pinya i també la de Guardiola que no surt aquí) crec que no són al Camp Nou sinó a l'Estadi Internacional de Yokohama. Queda el dubte de si el Barça segueix essent representatiu de Barcelona quan és en altres llocs. Per una altra foto que no és aquí, també caldria aclarir si un seguidor de l'Espanyol és representatiu de Barcelona tot i estar a Cornellà.
  • Els diables i les espardenyes podrien ser d'altres llocs, però tampoc gaire lluny (al Japó no en gasten d'aquestes coses, per exemple). El que no m'atreveixo és a dir que podem trobar la tapa de claveguera, tot i que el model em sona vist.
La foto de les espardenyes i la bamba és del Kippel i em va semblar curiosa, per això la vaig proposar. Pertany a una àmplia sèrie de fotos de la mani independentista de l'any passat. --Enric (discussió) 10:00, 25 oct 2013 (CEST)
  • D'acord amb les categories, un dels diables podria ser de la Malèfica del Coll i hauria de ser fàcil de comprovar el vestit. De les meves de correfocs, que no són aquí, crec que si no es veu prou l'entorn hi ha prou fotos d'abans i després on es vegi el carrer.--Pere prlpz (disc.) 20:58, 24 oct 2013 (CEST)
Reconeixes la localització de la de les mans, Sherlock? fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 21:31, 24 oct 2013 (CEST)
Sí, són a l'extrem distal dels braços, però no sé si saber-ho ens fa gaire servei. fa l'ullet --Pere prlpz (disc.) 21:35, 24 oct 2013 (CEST)
Mirant la resta de les fotos que té a Flickr el mateix fotògraf, sembla molt versemblant que les mans són a la plaça Catalunya, i en altres fonts es troben fotos de la manifestació d'aquell dia amb les mans pintades de blanc. A més, la ratlla fosca lliga amb els fanals de la plaça Catalunya.--Pere prlpz (disc.) 22:01, 24 oct 2013 (CEST)
hahaha Pau Cabot · Discussió 22:17, 24 oct 2013 (CEST)

Unes quantes més perquè investiguis, Pere fa l'ullet:

Pau Cabot · Discussió 21:45, 24 oct 2013 (CEST)

La dels velers de joguina és fàcil: era aquí.--Pere prlpz (disc.) 22:01, 24 oct 2013 (CEST)
Ja, però això és trampa: si no veus aquesta altra (cosa que passaria a l'exposició si s'escollís la foto), no hi hauria manera de saber on és i, per tant, podria ser feta a qualsevol lloc ... Pau Cabot · Discussió 22:15, 24 oct 2013 (CEST)
Tens raó, però hi ha graus. En algunes hi ha alguna cosa representativa de Barcelona, o hi surt alguna cosa que ha passat a Barcelona i que, com a mínim, no passa a tot arreu, encara que també hagi passat a més llocs. El detall de la flor és, per mi, el cas extrem de foto sense cap detall barceloní. Per no tenir, no té ni una descripció que la situï, de l'estil de "flor al parc tal". És més, qui la va carregar li va posar la categoria de Sant Cugat del Vallès.--Pere prlpz (disc.) 23:28, 24 oct 2013 (CEST)
La dels tions és meva, la vaig fer en una parada de la fira de Santa Llúcia de l'avinguda de la Catedral. De tota manera, qui ens assegura que moltes de les fotos escollides no són fetes realment a Catalunya en Miniatura o en algun decorat de cartó pedra de Las Vegas? fa l'ullet --Enric (discussió) 10:00, 25 oct 2013 (CEST)