Viquiprojecte Discussió:MNAC/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Presentació

Hola a tots els participants! Em fa molta il·lusió col·laborar en aquest projecte tot i que potser vaig una mica lenta a l'hora d'editar ja que sóc completament nova en aquesta vessant de la Viquipèdia i encara em costa una mica. Crec que començaré per ampliar alguns articles sobre obres del Romànic, com ara les Pintures de Pedret. Espero que entre tots em pugueu ajudar! Gràcies!! Rosavillapuig (disc.) 00:01, 12 juny 2012 (CEST)Rosavillapuig

Fotos d'obres del MNAC

Té sentit carregar fotos d'aficionat de les obres del MNAC en domini públic? O tenim manera d'aconseguir-ne imatges lliures de bona qualitat?--Pere prlpz (disc.) 01:37, 25 maig 2012 (CEST)

una de les parts del projecte planteja obtenir imatges lliures del museu. Però no hi ha res tancat encara.--Kippelboy (disc.) 02:01, 25 maig 2012 (CEST)

Jaume Ferrer

Jaume Ferrer és citat a articles com Sant Miquel Arcàngel i Sant Jeroni, Sant Martí de Tours, San Sebastià i Calvari. Seria interessant saber si és en Jaume Ferrer I o II, i poder-li fer la biografia. --Davidpar (disc.) 14:37, 3 juny 2012 (CEST)

De moment desambiguat. Miro de fer-li el CV a aquests pollastres.--amador (disc.) 18:25, 5 juny 2012 (CEST)
Gràcies Amador!!--Kippelboy (disc.) 21:58, 6 juny 2012 (CEST)
No calen. Per això soc al projecte.--amador (disc.) 13:58, 7 juny 2012 (CEST)

Notes i idees de reunions

- Cal vigilar si imatges articles són dels originals o de les esglésies de Boí. I separar les categories convenientment a commons

- Pel que fa a la col·lecció del romànic, intentar sempre agafar fotos de la diposició de la col·lecció més recent.

Ramon Casas i URAA

La pàgina del projecte diu que l'obra de Ramon Casas és de domini públic. Compte que és a punt d'entrar al domini públic a Espanya i a la major part del món (diria que a partir de l'1 de gener de 2013), però no tota és en domini públic als Estats Units. Als Estats Units ja és de domini públic l'obra de Ramon Casas publicada abans de 1923, però els quadres publicats després no entraran al domini públic fins el 2047 .

Aleshores diria que cal:

  • Trobar la data de publicació de cada obra. Compte que publicats no vol dir pintats ni exposats sinó per exemple publicats en un llibre, un catàleg o una postal. Potser el MNAC ens pot ajudar en això. A Commons he vist força quadres marcats amb la data en que van ser pintats com a data de publicació, però entenc que estan en una situació precària si mai algú es posa a revisar-los.
  • Carregar a Commons tot el que sigui publicat abans de 1923. Si no he calculat malament estarem cinc mesos en situació poc legal, però el pitjor que ens pot passar és que les esborrin per tornar a anul·lar l'esborrat per cap d'any.
  • Els altres no els podem carregar a Commons. Probablement trigaran un temps a ser esborrats però ja hi ha gent revisant-ho. Es podria fer (i mantenir) una una política d'exempció que permetés carregar-les localment. Aquesta política permetria carregar els que fossin de domini públic a Espanya i fer-los servir amb l'excepció d'ús legítim dels Estats Units. Això ens permetria fer servir les imatges per parlar del quadre, tot i que probablement no ens servirien per il·lustrar els articles dels personatges o les coses representats al quadre.
  • Més informació:

--Pere prlpz (disc.) 10:05, 24 jul 2012 (CEST)

Gràcies per la observació, Pere. En el cas que ens ocupa es tracta d'un seguit de retrats dibuixats pel Ramon Casas publicats gairebé tots a la revista Pèl & Ploma, que es va deixar de publicar el 1903, pel que entenc que en aquest cas "estem salvats", oi? Al Catàleg crec que apareixen les dates de publicació. Ho validaré (ara no el tinc a mà)--Kippelboy (disc.) 10:22, 24 jul 2012 (CEST)
Si els dibuixos van ser publicats el 1903 aleshores estem salvats (bé estarem salvats a final d'any), però crec que caldria dir la data de publicació a la descripció de la imatge i posar-hi una referència. Si estem parlant d'imatges com Fitxer:Ramon Casas- Retrat d'Albert Bernís- MNAC GDG 27569.jpg, ara mateix la descripció no diu res de la data de publicació.
Igualment, el problema continua amb la resta d'obres de Ramon Casas i en general amb els artistes espanyols morts entre 1916 i 1932 (com Russiñol), i cada any anirà creixent amb els que entrin al domini públic als seus països.
Compte també que aquestes imatges no són {{PD-old}} sinó {{PD-old-80}}, perquè a Espanya són 80 anys per obres d'aquesta època.--Pere prlpz (disc.) 10:39, 24 jul 2012 (CEST)