Vulcano (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaVulcano

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióWilliam Dieterle
Protagonistes
ProduccióRenzo Avanzo
Dissenyador de produccióMario Chiari Modifica el valor a Wikidata
GuióVitaliano Brancati, Mario Chiari, Victor Stoloff, Piero Tellini
MúsicaEnzo Masetti
FotografiaArturo Gallea
MuntatgeGiancarlo Cappelli
ProductoraPanaria-Artisti Associati
Dades i xifres
País d'origenItàlia Modifica el valor a Wikidata
Estrena1950
Durada106 min
Idioma originalitalià
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama
Lloc de la narracióSicília Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0042030 Filmaffinity: 431375 Allocine: 4702 Rottentomatoes: m/volcano_1953 Letterboxd: volcano-1950 Allmovie: v130305 TMDB.org: 142926 Modifica el valor a Wikidata

Vulcano és una pel·lícula dirigida per William Dieterle, estrenada el 1950. Va ser rodada a les illes Eòlies l'any anterior, al mateix temps que la de Roberto Rossellini, Stromboli, amb Ingrid Bergman.

Argument[modifica]

Explica la llegenda que després que Roberto Rossellini ho deixes tot per anar-se'n amb Ingrid Bergman, Anna Magnani, que havia estat amant del director, va voler rodar aquesta pel·lícula per competir amb Stromboli terra di Dio, rodada en un entorn similar. Ambdues van passar per taquilla sense pena ni glòria però sobretot Vulcano ni tan sols es va estrenar a molts països. L'actriu interpretava una prostituta madura que deixava la ciutat de Nàpols per retornar a la seva illa volcànica natal, però els seus veïns la rebutjaven. L'únic que semblava acceptar-la era un guapo bussejador (Rossano Brazzi). La pel·lícula va servir per desenvolupar unes noves càmeres que es van fer servir, a partir d'aleshores, en moltes pel·lícules que incloïen escenes submarines.

Repartiment[modifica]

Enllaços externs[modifica]