What Lies Beneath (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaWhat Lies Beneath
Fitxa
DireccióRobert Zemeckis Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióSteve Starkey i Jack Rapke Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióRick Carter Modifica el valor a Wikidata
GuióClark Gregg Modifica el valor a Wikidata
MúsicaAlan Silvestri Modifica el valor a Wikidata
FotografiaDon Burgess Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeArthur Schmidt Modifica el valor a Wikidata
ProductoraImageMovers Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorInterCom i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2000 Modifica el valor a Wikidata
Durada124 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeLong Beach Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Recaptació291.400.000 $ (mundial) Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror, terror psicològic, drama i cinema de fantasmes Modifica el valor a Wikidata
Temasobrenatural i amnèsia Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióVermont Modifica el valor a Wikidata

Lloc webfoxjapan.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0161081 Filmaffinity: 335406 Allocine: 23834 Rottentomatoes: m/what_lies_beneath Letterboxd: what-lies-beneath Mojo: whatliesbeneath Allmovie: v187127 TCM: 338148 Metacritic: movie/what-lies-beneath TV.com: movies/what-lies-beneath AFI: 61906 TMDB.org: 2655 Modifica el valor a Wikidata

What Lies Beneath és una pel·lícula estatunidenca de drama i suspens de l'any 2000 dirigida per Robert Zemeckis. És protagonitzada per Harrison Ford i Michelle Pfeiffer. Va ser estrenada el 21 de juliol de 2000 i el 23 de novembre del mateix any a Espanya.

Argument[modifica]

Una parella madura veu com la seva filla s'ha fet major i va a la universitat, tot entrant en una nova fase de la seva vida. Ella (Claire) cada vegada passa més temps a casa; ara viu a la riba d'un llac a la casa que una vegada va pertànyer al pare del seu marit, el famós científic Norman Spencer (Harrison Ford).

La seva nova veïna es diu Mary (Miranda Otto) i un dia la troba amb por al fons de la casa. Claire pensa que ella és terroritzada pel seu marit Warren (James Remar). Un dia Mary desapareix i Claire comença a sospitar que va ser assassinada pel marit d'ella.

A Claire li comencen a esdevenir successos estranys, veu un reflex en el llac, portes que s'obren per si soles, sorolls estranys, paraules escrites en cristalls entelats, la banyera s'omple sola d'aigua i comença a creure que el fantasma de Mary l'està pressionant.

Arriba a fer sessions d'espiritisme per intentar descobrir alguna cosa i com més aprofundeix en la possible causa dels fets, més comprendrà el passat que va succeir a la casa. Claire descobreix que el fantasma realment era l'amant del seu marit, Norman, que va ser assassinada un any abans i que ara vol comunicar-se amb ella per explicar-li la veritat del que va passar.

El seu marit comença a preocupar-se per ella i descobreix que Claire sap el seu secret, per la qual cosa la droga i intenta ofegar-la en la banyera. Però ella es defensa i aconsegueix escapar momentàniament. La baralla prossegueix fins a arribar a un pont en el qual tots dos cauen a l'aigua, on l'amant de Norman havia estat abandonada i apareix per agafar-lo fins a ofegar-lo, fent possible que Claire se salvi. Alhora, permet que l'esperit de Madison pugui marxar i seguir el seu camí. Al final de la pel·lícula, es veu a Claire en un cementiri, col·locant flors sobre la tomba de la ex-amant assassinada (Madison), però no en la de Norman.

Repartiment[modifica]

Recepció crítica i comercial[modifica]

Segons la pàgina d'Internet Rotten Tomatoes va rebre un 45 % de comentaris positius, arribant a la següent conlusió: "Robert Zemeckis no pot salvar un thriller incomprensible i gens original".[1]

Segons la pàgina d'Internet Metacritic va obtenir crítiques mixtes, amb un 51 % d'aprovació, basat en 35 comentaris dels quals 15 són positius.[2]

Va entrar directament al número u de la taquilla nord-americana, recaptant als Estats Units 155 milions de dòlars. Sumant les recaptacions internacionals la xifra ascendeix a 291 milions, mentre que el seu pressupost va ser de 100 milions.

DVD[modifica]

What Lies Beneath va sortir a la venda el 10 d'octubre de 2001 a Espanya en format DVD. El disc conté menús interactius i accés directe a escenes.[3]

Simultàniament amb el llançament del DVD es va editar una edició especial de la pel·lícula que conté menús interactius, accés directe a escenes, com es va fer, comentaris, notes de producció, el trailer de la pel·lícula, el repartiment i equip de producció.[4] També va sortir en format VHS i l'any 2002 es va tornar a llançar en VHS dins la col·lecció "Cinema 5 estrelles".

Referències[modifica]