Wilhelm Beer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaWilhelm Beer

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement4 gener 1797 Modifica el valor a Wikidata
Berlín Modifica el valor a Wikidata
Mort27 març 1850 Modifica el valor a Wikidata (53 anys)
Berlín Modifica el valor a Wikidata
Sepulturacementiri jueu de Schönhauser Allee Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballAstronomia Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióselenographer (en) Tradueix, banquer, cartògraf, astrònom, polític Modifica el valor a Wikidata
Família
ParesJacob Herz Beer (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata  i Amalie Beer (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansGiacomo Meyerbeer i Michael Beer Modifica el valor a Wikidata
Premis

Find a Grave: 6820728 Modifica el valor a Wikidata

Wilhelm Wolff Beer (4 de gener del 1777, Berlín - 27 de març del 1850, Berlín),[1] fou un banquer i astrònom alemany conegut per fer el primer mapa exacte de la superfície de la Lluna. El seu germà fou el compositor Giacomo Meyerbeer.

Astronomia[modifica]

La fama de Beer derivà del seu passatemps, l'astronomia. Construí un observatori privat amb un telescopi refractor de 9,5 cm a Tiergarten, Berlín. Juntament amb Johann Heinrich von Mädler van produir el primer mapa exacte de la superfície de la Lluna (titulat: Mapa Selenographica) el 1834-1836, i el 1837 publicà una descripció de la LLuna (Der Mond nach seinen kosmischen und individuellen Verhältnissen). Ambdues obres foren les millors descripcions de la Lluna per moltes dècades.

El 1830 Beer i Mädler crearen el primer globus del planeta Mart. El 1840 van fer un mapa del planeta vermell i calcularen el seu període de rotació en 24h 37min i 22,7s, només 0,1 segon de diferència respecte al valor considerat correcte en l'actualitat.

Altres treballs[modifica]

A més de la seva afició per l'astronomia judà a la construcció del sistema ferroviari a Prússia i va promoure la comunitat jueva a Berlín. A l'última dècada de la seva vida va treballar com a escriptor i polític. El 1849 fou escollit membre de la primera cambra del parlament prussià.

Distincions[modifica]

Epònims[modifica]

Referències[modifica]

  1. Asimov, Isaac. «Beer, Wilhelm». A: Enciclopedia biográfica de ciencia y tecnología : la vida y la obra de 1197 grandes científicos desde la antigüedad hasta nuestros dias (en castellà). Nueva edición revisada. Madrid: Ediciones de la Revista de Occidente, 1973, p. 242. ISBN 8429270043. 

Vegeu també[modifica]

Llista d'astrònoms

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Wilhelm Beer