William Roberts (metge)

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Sir William Roberts
William Roberts (physician).jpg
Naixement 18 de març de 1830
Bodedern, Anglesey, Wales
Mort 16 d'abril de 1899 (als 69 anys)
Nacionalitat Regne Unit
Ocupació Metge
Cònjuge Elizabeth Johnson

Sir William Roberts FRS (Bodedern, 1830 - 1899) va ser un metge a Manchester, Anglaterra.

Roberts va néixer el 18 de març de 1830 a Bodedern a l'Illa d'Anglesey va ser educat a la Mill Hill School i a la University College London. Va ser membre del Royal College of Surgeons (cirurgians).

Contribució al descobriment de la penicil·lina[modifica | modifica el codi]

Entre 1870 i 1874, Roberts estudià la dissolució dels bacteris en cultius contaminats per un fong floridura. Estudià l'impacte de Penicillium glaucum, estretament emparentat amb el Penicillium notatum.

Creació del terme "enzyme"[modifica | modifica el codi]

Roberts encunà el terme "enzyme" (enzim) el 1881, basat en la paraula grega, amb Wilhelm Kuehne usat el 1876. La versió anglisizada va esdevenir popular entre els investigadors cap a la dècada de 1890.

Dietètica i Dispèpsia[modifica | modifica el codi]

El 1884, publicà "Dietetics and Dyspepsia" on descriu "high feeding" and "low feeding": les dietes de la classe social alta i la classe baixa. Especulà que la dieta era la raó de la capacitat aristocràtica per l'intelectualisme.

Royal Commission on Opium[modifica | modifica el codi]

Quan la pressió política, entre 1893 i 1895, es va posar en contra de la implicació del govern britànic en el comerç de l'opi de la Xina i l'Índia es va crear la Reial Comissió de l'Opi Royal Commission on Opium per investigar aquesta droga i Sir William Roberts va ser l'expert mèdic de la commissió.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]