Élisabeth Daynès

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaÉlisabeth Daynès
Biografia
Naixement6 abril 1960 Modifica el valor a Wikidata (64 anys)
Besiers (França) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballEscultura Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióescultora Modifica el valor a Wikidata

Lloc webdaynes.com Modifica el valor a Wikidata

Élisabeth Daynès (Béziers-1960), és una escultora francesa especialitzada en reconstruccions antropològiques.[1]

Obra[modifica]

El 1981 va començar a treballar al Théâtre de la Salamandre de Lilla, creant màscares per a les representacions teatrals. El 1984, va fundar el seu propi estudi, el Atelier Daynès,[2] a París. Alguns anys després, el parc d'atraccions Le Thot, proper a Montignac, i molt proper a la cova de Lascaux, li va encarregar que realitzés una reproducció fidedigna a mida natural d'un mamut llanut al costat d'un grup d'homínids.

Des de llavors Elisabeth Daynes s'ha especialitzat en la reconstrucció d'homínids a partir dels fòssils d'ossos. La seva tècnica consisteix a reproduir amb motlles els fòssils originals i, un cop amb la còpia dels ossos, augmenta el volum de la carn gràcies a estudis antropomètrics amb què es coneixen els gruixos dels músculs en cada zona. El seu treball és present a museus d'arreu del món:

Una de les seves escultures més notables és una extraordinària reconstrucció d'una família sencera de 17 neanderthals, que està exposada al Museu Neanderthal de Krapina.[5]

El 2005 va recrear un model del faraó Tutankamon en un projecte per a la National Geographic Society. Es presumeix una enorme semblança amb el faraó real, encara que aspectes com les orelles, la punta del nas, el color de la pell i els ulls no puguin ser reproduïts amb exactitud del cert.[6]

També ha realitzat una hiperrealista reporducción d'un jove Charles Darwin.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Élisabeth Daynès
  1. Michel Brunet D'Abel à Toumaï: Nomade, chercheur d'os 2006 p239 - "Avec Élisabeth Daynès, sculpteur français d'hominidés fossiles, nous avons entrepris la reconstruction de la tête de Tournai. Très experte dans ces exercices, on lui doit entre autres Lucy et Lucien "
  2. Pàgina web de l'estudi 'Atelier Daynes'
  3. Élisabeth DaynèsPDF
  4. publicat al Diari de Burgos el 25 de gener de 2009
  5. «Web del museu». Arxivat de l'original el 2010-07-17. [Consulta: 7 abril 2012].
  6. National Geographic, en anglès