Andrés Mirón Calderón

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAndrés Mirón Calderón
Biografia
Naixement8 setembre 1941 Modifica el valor a Wikidata
Guadalcanal (Província de Sevilla) Modifica el valor a Wikidata
Mort8 octubre 2004 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Província de Sevilla (Andalusia) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortAccident de trànsit Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Complutense de Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor, professor Modifica el valor a Wikidata
GènerePoesia Modifica el valor a Wikidata
Premis

Andrés Mirón Calderón (Guadalcanal, 8 de setembre de 1941 - Província de Sevilla, 8 d'octubre de 2004) fou un escriptor espanyol. Es dedicà principalment a la poesia tot i que també escrigué narrativa i assaig. Malgrat viure gran part de la seva vida a Sevilla, moltes de les seves obres evoquen la seva ciutat natal, de la qual n'és fill predilecte.[1] El carrer on nasqué es batejà en nom seu de manera pòstuma.[2]

Biografia[modifica]

Va compaginar els seus estudis en Filosofia i Lletres a la Universitat Complutense de Madrid amb les seves primeres produccions poètiques. Posteriorment exercí de professor a Sevilla, on residí, i es casà amb la pintora granadina Conchita Díaz Cerezo, amb qui tingué dues filles (Soledad i Esperanza). Escrigué més de mig centenar d'obres, algunes d'elles traduïdes a l'anglès, a l'alemany, a l'italià, al portuguès i al francès, i guanyà diversos premis nacionals i internacionals pels seus escrits.[3] Morí en un accident de trànsit quan es dirigia a la seva vila natal.[4]

Referències[modifica]

  1. Álvarez Blanco, José María. «Andrés Mirón, poeta en Sierra» (en espanyol). Madrid: Asociación Cultural Benalixa Guadalcanal, 07-04-2002. [Consulta: 31 juliol 2018].
  2. Gómez, Ignacio. «Nuestros poetas» (en castellà). Asociación Cultural Benalixa Guadalcanal, 06-08-2009. [Consulta: 31 juliol 2018].
  3. Rodríguez Márquez, Rafael. «Guadalcanal, un pueblo en la memoria» (en castellà). Guadalcanal punto de encuentro, 01-02-2017. [Consulta: 31 juliol 2018].
  4. Álvarez Blanco, José María. «Cinco años sin Andrés Mirón» (en espanyol). Asociación Cultural Benalixa Guadalcanal, 07-10-2009. [Consulta: 31 juliol 2018].