Antoni Oliveres i Mata

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntoni Oliveres i Mata
Biografia
Naixement1820 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort1903 Modifica el valor a Wikidata (82/83 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector d'orquestra Modifica el valor a Wikidata
VeuTenor Modifica el valor a Wikidata

Antoni Oliveres i Mata (Barcelona, 1820 - Madrid, 1903)[1] fou un cantant i músic català.

Biografia[modifica]

Estudià solfeig amb al pare Ferreres, mestre d'escolania del convent de la Mercè, i amb el seu germà Pere, organista del convent dels Trinitaris descalços. Dels vuit als catorze anys cantà de tiple en les solemnitats religioses, i als deu començà estudiar piano i harmonia, aprenent més tard la flauta i el clarinet.

Dels quinze anys als vint-i-nou fou director d'orquestra, i el 1846 Rachelle li donà les primeres lliçons de cant, que completà a Madrid amb els professors Valldemosa, Luna, Oliva, Moroni i Reart. El 1849 guanyà per oposició la plaça de tenor de la Capilla Real, i cantà en els teatres del Circo (1849) i de la Zarzuela (1859).

Fou un dels primers fundadors de la "Sociedad Artísticomusical de Socorros Mutuos" i també fou soci de la d'"Escriptors i Artistes, de la ""Filarmónica", de Barcelona, i de l'Orfeó Lleidatà.

Referències[modifica]

  1. «Ha fallecido en Madrid a los 84 años de edad...». Heraldo de Tarragona : diario político, órgano del Partido Liberal Conservador de la provincia: Año I Número 210 -, 02-12-1903, pàg. 2.

Bibliografia[modifica]