Antonio Angeleri

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntonio Angeleri
Biografia
Naixement25 desembre 1801 Modifica el valor a Wikidata
Pieve del Cairo (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort8 febrer 1880 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
Milà (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCementiri Monumental de Milà Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómúsic, pianista, pedagog musical Modifica el valor a Wikidata
OcupadorConservatori de Milà Modifica el valor a Wikidata
GènereMúsica clàssica Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsFrancesco Pollini Modifica el valor a Wikidata
InstrumentPiano Modifica el valor a Wikidata

Antonio Angeleri, (Pieve del Caire (Llombardia), 25 de desembre, 1801 - Milà, 8 de febrer, 1880), va ser un pianista i professor de música italià.

Angeleri va ser alumne de Francesco Pollini. Del 1826 al 1871 va ser professor de piano al Conservatori de Milà. Aquí va ensenyar, entre altres coses: els pianistes i compositors Guglielmo i Carlo Andreoli, Adolfo i Disma Fumagalli, Amilcare Ponchielli, Giovanni Gaetano Rossi, el posterior director de Wagner, Vittorio Maria Vanzo, Francesco Anzoletti, Vincenzo Appiani, Vincenzo Petrali i la compositora Carlotta Ferrari. Amb Carlo Andreoli va publicar el llibre de text Il pianoforte, que va ser traduït a diverses llengües. És el dedicat de 7 tocates de Stefano Golinelli. El 1832 va tenir un paper clau en el rebuig de la sol·licitud de Giuseppe Verdi com a estudiant al conservatori: les seves mans no eren adequades i no hi havia possibilitat de correcció.[1]

Referències[modifica]

  1. Als wahrer Grund wird jedoch vermutet, dass man aus Platzmangel keinen Schüler aufnahm, der nicht aus dem Lombardo Veneto stammte. Siehe Archivlink (Memento vom 8. August 2017 im Internet Archive). (abgerufen am 29. Juni 2017)

Font[modifica]

  • Treccani.it - Angelèri, Antonio