Abella de la mel asiàtica petita

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Apis florea)
Infotaula d'ésser viuAbella de la mel asiàtica petita
Apis florea Modifica el valor a Wikidata

Obrera Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseInsecta
OrdreHymenoptera
FamíliaApidae
GènereApis
EspècieApis florea Modifica el valor a Wikidata
Fabricius, 1787
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

L'abella de la mel asiàtica petita[cal citació] (Apis florea) és una espècie d'himenòpter apòcrit de la família dels àpids (Apidae), una de les dues espècies de petites abelles silvestres del sud i sud-est d'Àsia. Té una distribució molt més àmplia que l'espècie estretament emparentada Apis andreniformis.

Història natural[modifica]

Aquestes dues espècies formaven el subgènere Micrapis, avui obsolet,[1] i són les espècies més filogenèticament primitives del gènere Apis. Els seus ruscos estan exposats i els fan enganxats a les branques d'arbusts o arbrets.

A banda de la seva petita mida, els seus nius exposats i senzills i la seva dansa simplificada, el cicle vital d'aquesta espècie és força similar a altres espècies d'abelles.

Galeria[modifica]

Referències[modifica]

  1. «BioLib - Apis florea» (en anglès). [Consulta: 18 agost 2023].
  2. Duangphakdee, Orawan; Nikolaus Koenigerb, Gudrun Koenigerb, Siriwat Wongsiria and Sureerat Deowanish «Còpia arxivada». Apidologie, 36, 4, October-December 2005, pàg. 505–511. Arxivat de l'original el 2012-03-15. DOI: 10.1051/apido:2005036 [Consulta: 2 març 2013]. Arxivat 2012-03-15 a Wayback Machine.