Associació Esportiva Bellsport

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAssociació Esportiva Bellsport
Dades
Nom curtAE Bellsport Modifica el valor a Wikidata
Tipusclub esportiu Modifica el valor a Wikidata
Creació1983
Activitat
Esportfutbol sala
basquetbol
gimnàstica rítmica Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubPavello Municipal de Bellvitge Sergio Manzano
L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
Governança corporativa
Seu
PresidènciaJosé Antonio Torres
Altres
Color          negre, blue

Lloc webaebellsport.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: aebellsport Twitter (X): aebellsport Instagram: aebellsport Modifica el valor a Wikidata

L'Associació Esportiva Bellsport (AE Bellsport) és una entitat poliesportiva del barri de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, fundat l'any 1983.[1] Actualment té tres seccions: futbol sala, bàsquet i gimnàstica rítmica.

Història[modifica]

L'entitat va ser fundada l'any 1983[2] de la mà de quatre professors de l'Institut de Bellvitge; Antonio Bermudo, Sergio Manzano, Xavier Ortí i Joan Maria Guarch "El Metge". Sergio Manzano va ser el president fundador de l'entitat. Posteriorment han estat presidents Yolanda Rico, Cristobal Montilla, Ignacio Romero i l'actual president José Antonio Torres.

Des de la seva fundació, l'objectiu de l'entitat és promocionar l'activitat esportiva. Actualment té tres seccions: futbol sala, bàsquet i gimnàstica rítmica. També s'havien practicat altres esports com handbol i natació amb aletes.

Instal·lacions[modifica]

Fins a l'any 1985 l'entitat desenvolupava la seva activitat al pavelló Fum d'Estampa de Collblanc. L'any 1985, i després d'una llarga reivindicació del veinat de Bellvitge, es va inaugurar el Pavelló Municipal de Bellvitge. Una instal·lació esportiva que l'any 1997 duu també el nom del fundador de l'AE Bellsport, Sergio Manzano. Aquesta instal·lació municipal compta amb pista poliesportiva, piscina, gimnàs i diverses sales polivalents. És allà on les tres seccions s'entrenen i disputen bona part dels seus partits i competicions.

Èxits esportius destacats[modifica]

L'èxit esportiu més destacat és el títol de campió d'Espanya juvenil [3]de l'equip de futbol sala l'any 2021. l'AE Bellsport es va imposar a la final a l'Inter Movistar de Madrid per 4-3.

Durant dues temporades, 2016 i 2018, l'equip sènior de futbol sala va militar a la divisio d'argent.

Referències[modifica]

  1. «Associació Esportiva Bellsport». Enciclopèdia de l'esport català. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. «[https://lhdigital.cat/c/document_library/get_file?uuid=653144f0-67b8-495d-9536-0d1eaca26f45&groupId=10919 L'Associació Esportiva Bellsport recuerda sus inicios]». Diari de L'Hospitalet, 10-11-2008, pàg. 24.
  3. «Final de la Copa de España Juvenil | El AE Bellsport se proclama campeón ante el Inter Movistar (3-4)» (en castellano). Real Federación Española de futbol sala.

Enllaços externs[modifica]