Azim al-Dawla

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAzim al-Dawla

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1775 Modifica el valor a Wikidata
Mort3 agost 1819 Modifica el valor a Wikidata (43/44 anys)
Chepauk Palace (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióIslam Modifica el valor a Wikidata

Azim al-Dawla[1] Amir ul-Hind Wala Jah Umdat ul-Umara Siraj ul-Mulk Amir ud-Daula Nawab Abdul Ali Khan Bahadur Shaukat Jang Sipah-Salar, fou nawab o subadar del Carnàtic, fill gran d'Amir ul-Umara Madar ul-Mulk, Roshan ud-Daula Nawab Hafiz Muhammad Munawwar Khan Bahadur Bahadur Jung (germà d'Umdut al-Umara).

Va rebre els títols de Azam Jah, Siraj ul-Umara, Mukhtar ul-Mulk, Azim al-Daula i Shaukat Jang abans de pujar al tron, on va succeir al seu oncle Umdut al-Umara quan aquest va morir el 15 de juliol de 1801. El governador britànic de Madras el va reconèixer com a successor però va haver de deixar l'administració civil i militar als britànics els 26 de juliol de 1801. Va conservar pel seu ús una cinquena part dels ingressos (12 lakhs) i el dret de conferir títols i el control sobre les propietats familiars. Va obtenir salutació de 21 canonades.

Va morir al palau de Chepauk a Madras el 2 d'agost de 1819 i fou enterrat a Trichinopoly. Dels seus cinc matrimonis va deixar set fills, succeint-lo el gran Azam Jah.

Referències[modifica]

  1. Dictionary of Indian Biography (en anglès). Haskell House Publishers, 1906, p. 73.