Azrieli Center

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Azrieli Center
Imatge
Dades
TipusComplex d'edificis Modifica el valor a Wikidata
Construcció1999 Modifica el valor a Wikidata
Obertura1998 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura contemporània Modifica el valor a Wikidata
Mesura187 (alçària) × 169 (alçària) × 154 (alçària) m
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTel-Aviv (Israel) Modifica el valor a Wikidata
Map
 32° 04′ 28″ N, 34° 47′ 31″ E / 32.074322°N,34.792081°E / 32.074322; 34.792081
Format perAzrieli Center Triangular Tower (en) Tradueix
Azrieli Center Square Tower (en) Tradueix
Azrieli Center Circular Tower (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Propietat deAzrieli Group Ltd (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

El Centre Azrieli és un complex de negocis que es troba a Tel Aviv, i que consta de tres gratacels que estan connectats en la seva base per un centre comercial. El centre va ser dissenyat originalment per l'arquitecte israelià-americà Eli Attia i acceptat per la societat d'arquitectes Moore Yaski Sivan, després d'haver discutit amb els desenvolupadors del projecte. El centre porta el nom d'Azrieli, el propietari del complex i de l'empresa Azrieli Group.

Arquitectura[modifica]

El Centre Azrieli està situat en un terreny de 34.500 metres quadrats al centre de Tel Aviv. El cost de la seva construcció s'estima en 350 milions de $.

Les Torres Azrieli són tres:

  • La torre circular, la més gran, que mesura 195 metres i la seva construcció va començar en 1996. La torre té 49 pisos, convertint-se a l'edifici més alt de la ciutat de Tel Aviv i el segon d'Israel després de la Torre Moshe Aviv, construïda en Ramat Gan en 2001. En la planta 48 es troba l'oficina personal del Sr. Azrieli i la planta superior té una plataforma d'observació interior i un restaurant de luxe. Totes les plantes del de l'edifici té una àrea circular d'1.520 m2 i un diàmetre de 44 m.
  • La torre triangular té una altura de 179 metres i la seva construcció es va acabar en 1999. Compta amb 46 pisos i el seu principal ocupant és Bezeq, un operador nacional de telecomunicacions d'Israel, que ocupa 13 plantes.
  • La torre quadrada és la més recent, es va completar al juny de 2007, té 42 plantes i es mesura 164 m d'altura. La seva construcció es va detenir en 1998 i es va obrir al públic la part ja construïda a causa dels desacords sobre la planificació però les obres es van reprendre en 2006.[1]

Centre Comercial[modifica]

El Centre Comercial Azrieli és un dels més grans en tot Israel. Compta amb al voltant de 30 restaurants, mostradors de menjar, cafeteries i llocs de menjar ràpid. La planta superior del centre comercial és un lloc de reunió popular per als adolescents, i molts fòrums en línia organitzen tertúlies en el lloc durant els dies festius nacionals.

A causa de les altes i constants amenaces de terrorisme, les torres Azrieli estan protegits per impedir accions terroristes, igual que molts edificis a Israel.

Accés[modifica]

Al complex es pot accedir directament des de l'autopista Ayalon, que creua la ciutat de nord a sud, també amb tren des de l'estació Tel Aviv HaShalom i des de la terminal d'autobusos de Tel Aviv des de l'any 2000.

Galeria d'imatges[modifica]

Referències[modifica]

  1. Yudelman, Michal «El Centro Azrieli de Tel Aviv abre al público». Jerusalem Post.