Ballerbek

Infotaula de geografia físicaBallerbek
Ballerbeek
Imatge
El Ballerbek en sortir de l'estany
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Localització
Cota inicial10[1]
Entitat territorial administrativaHalstenbek (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióHalstenbek
Cota final5 m
LocalitzacióEl Düpenau a la frontera entre Thesdorf i Halstenbek
Map
 53° 37′ 47″ N, 9° 50′ 27″ E / 53.6297°N,9.8409°E / 53.6297; 9.8409
Conca hidrogràficaconca de l'Elba Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
TravessaEstat d'Slesvig-Holstein a Alemanya

El Ballerbek (en baix alemany Ballerbeek) és un petit riu de l'estat de Slesvig-Holstein a Alemanya. Més amunt, després de desaparèixer en tubs sota terra, canvia de nom i es diu Burbek.

Neix a Halstenbek prop del carrer Bahnhofstraße i desemboca al Düpenau a la frontera amb el barri Thesdorf de Pinnbarg.[2] Via el Düpenau, el Mühlenau i el Pinnau desguassa a l'Elba i al mar del Nord. El 2008, el regidor de medi ambient d'Halstenbek va anunciar un projecte d'excavar les parts entubades i de renaturalitzar les ribes fins a la desembocadura al Düpenau. També es parla de restaurar la connexió natural amb el llac Krupunder See, la qual va ser tallada al segle passat.[3][4]


Referències i enllaços[modifica]

  1. Earthtools
  2. Flussgebietsgemeinschaft Elbe (FGG Elbe), Arbeitsgemeinschaft für die Reinhaltung der Elbe, Fließgewässer im Elbeeinzugsgebiet Arxivat 2012-01-31 a Wayback Machine.
  3. Rainer Burmeister, Vitalkur für Ballerbek und Bürbek al diari Hamburger Abendblatt del 20 de març de 2008 (Traducció: Cura vital pels rius Ballerbek i Burbek)
  4. Rainer Burmeister, Biotope geplant: Halstenbek will zurück zur Natur al diari Hamburger Abendblatt del 3 de febrer de 2009 (Traducció: Es planeja un biòtop, Halstenbek vol tornar cap a la natura)
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ballerbek