Battlefield

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de videojocsBattlefield
Gènereacció en primera persona i videojoc de combat amb vehicles Modifica el valor a Wikidata
Descriu l'univers de ficcióunivers Battlefield Modifica el valor a Wikidata
DesenvolupadorEA DICE, NEOWIZ (en) Tradueix i Visceral Games Modifica el valor a Wikidata
PublicadorElectronic Arts Modifica el valor a Wikidata
PlataformaAndroid, Xbox, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, macOS, Microsoft Windows, Xbox X|S i PlayStation 5 Modifica el valor a Wikidata
Videojocs
Lloc web oficialea.com… Modifica el valor a Wikidata

Battlefield ('camp de batalla' en anglès) és una saga de jocs de guerra en primera persona d'ordinador personal i videoconsola que va començar al terreny de l'ordinador amb Battlefield 1942, l'any 2002.[1] Com es pot intuir pel nom, el jugador encarna un soldat d'una de les potències de la Segona Guerra Mundial: Japó, EUA, URSS, Tercer Reich o el Regne Unit.

Després van sortir Battlefield Vietnam, Battlefield 2 i Battlefield 2142, tots tres jocs segueixen més o menys la línia del primer.

Per videoconsola, han aparegut Battlefield: Bad Company, molt reeixit i que espera una continuació amb Battlefield: Bad Company 2, Battlefield 4 i Battlefield: 1943, inspirat en la guerra del pacífic (IIGM) i amb la peculiaritat que és un joc completament on-line.

Al passat 2011, va sorgir Battlefield 3 a la venda. Després d'haver obtingut força premis a la conferència mundial de jocs , com el del millor multijugador. Va sortir a la venda amb una gran tirada. Aquesta nova entrega de Battlefield ha estat molt exitosa amb una gran quantitat de vendes. Després d'un temps va sortir una extensió (DLC: DownLoadable Content, que vol dir contingut descarregable) Back to Karkland, Close Quarters, Armored Kill, Afthermath, End Game que ofereixen mapes, armes, vehicles i modes de jocs nous.

Després de publicar Battlefield 1 en 2016, que tenia com escenari la primera Guerra Mundial, en 2018 es va publicar Battlefield V que tornava a la segona Guerra Mundial.[2]

Referències[modifica]

  1. «Battlefield 1942» (en anglès). PC Magazine, vol.24, 15-23, 2005, pàg. 219 [Consulta: 7 abril 2020].
  2. Castillo, Alejandro. «Battlefield 5, análisis final. La guerra más madura» (en castellà). Meristation, 12-11-2018. [Consulta: 7 abril 2020].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Battlefield