Blai Guiu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
«Blai Guiu» redirigeix aquí. Vegeu-ne altres significats a «Blai Guiu (desambiguació)».
Infotaula de personaBlai Guiu
Biografia
NaixementBlai Guiu?
Desconegut
Mortsegle XVI Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ArtPintura
Obra
Obres destacables
Retaule de Sant Salvador de Balaguer (primer quart del segle xvi)
Retaule de l'Asumpció de la catedral de Tortosa (segle xvi)

Blai Guiu fou un pintor català del renaixement, actiu al segle xvi a Lleida, Tortosa, Alcanyís i Balaguer. Documentat només a Lleida i Tortosa,[1] l'atribució recent de les obres d'Alcanyís i Balaguer explica que hagi estat conegut també com el Mestre de Balaguer o el Mestre d'Alcanyís abans de la seva identificació.[2]

Identificació[modifica]

A la catedral de Tortosa se'n conserven dues taules –reutilitzades per a elaborar un retaule dedicat a Sant Josep- que han ajudat a identificar-lo, per la semblança extraordinària que tenen amb les taules de Balaguer, amb analogies i repeticions exactes, així com en els pigments, la tècnica, les composicions, les figures, els drapejats, i les cares, entre més elements.[3]

Referències[modifica]

  1. VIDAL, J. «Blai Guiu, pintor de Lérida: un nombre para los maestros de Balaguer y Alcañiz». Artigrama, 28, 2013, pàg. 341-348. ISSN: 0213-1498.
  2. GARRIGA, J. «Baltasar Gui, antes denominado Mestre de Balaguer. San Cristóbal, San Roque, ca. 1525-1530». Obras maestras del Museo de Montserrat en BBVA: de Caravaggio a Picasso (catàleg de l'exposició) [Barcelona], 2008, pàg. 84-87.
  3. GARRIGA, J. «El retaule de l'església de Sant Salvador de Balaguer». El mestre de Balaguer (segle xvi) [Balaguer], 1995, pàg. 9-19.