Brenda Milner

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBrenda Milner

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement15 juliol 1918 Modifica el valor a Wikidata (105 anys)
Manchester (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat McGill - Philosophiæ doctor (–1952)
Universitat de Cambridge
Newnham College
Withington Girls' School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiDonald Olding Hebb Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballNeuropsicologia Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióneurocientífica, psicòloga, professora d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat McGill Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Interessada enNeuropsicologia Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugePeter Milner Modifica el valor a Wikidata
Premis

Brenda Milner, (nascuda el 15 de juliol de 1918 a Manchester, Regne Unit) és una neuropsicòloga canadenca que ha contribuït àmpliament a la recerca científica en diversos camps de la neuropsicologia clínica, de vegades referida com "la fundadora de la neuropsicologia".[1][2] Milner és professora en el Department of Neurology and Neurosurgery a la Universitat McGill de Mont-real i professora de Psicologia en el Mont-real Neurological Institute.[3] Ha rebut més de 20 doctorats honoris causa i segueix treballant als seus noranta anys.[4] La seva recerca actual explora la interacció entre els hemisferis esquerre i dret del cervell.[4] A Milner ha estat considerada com la fundadora de la neuropsicologia, i el seu treball ha estat clau en el desenvolupament d'aquesta disciplina.[5] En 2014 va rebre el Kavli Prize in Neuroscience “pel descobriments de les xarxes cerebrals especialitzades en la memòria i cognició", al costat de John O'Keefe, i Marcus Raichle.

Ressenya biogràfica[modifica]

Brenda Langford (més tard cognomenada Milner per matrimoni) va néixer el 15 de juliol de 1918 a Manchester, Regne Unit.[6][7] El seu pare era crític musical, periodista i professor, i la seva mare va estudiar cant. Encara que era filla de dos pares amb talent musical, Brenda Langford no es va interessar per la música.

Referències[modifica]

  1. Birchard, Karen (November 6, 2011) " 'Nosy' and Observant, a Neuroscientist Continues Her Memorable Career at 93", Chronicle of Higher Education
  2. Perdue, Mitzi «Science Legend Dr. Brenda Milner». Genetic Engineering & Biotechnology News, 15-04-2015, p. 6–7.
  3. [https://web.archive.org/web/20200127230044/https://www.canadainternational.gc.ca/switzerland-suisse/eyes_abroad-coupdoeil/PrixBalzanPrize-BrendaMilner-April2010.aspx?lang=eng&view=d Arxivat 2020-01-27 a Wayback Machine. Brenda Milner Wins Balzan Prize for Cognitive Neurosciences. (2011). Government of Canada.
  4. 4,0 4,1 Dr. Brenda Milner. Canadians for Health Research, juny de 2005 Arxivat 2014-10-08 a Wayback Machine.Consulta 4 de maig de 2013
  5. «Pioneering Memory Researcher Brenda Milner To Receive Pearl Meister Greengard Prize» (en anglès). Medical News Today.
  6. «PsycNET» (en anglès). [Consulta: 18 juliol 2018].
  7. «Dr. Brenda Milner - Biography». Worth Publishers. [Consulta: 20 juny 2016].


Wikiquote A Viquidites hi ha citacions, dites populars i frases fetes relatives a Brenda Milner
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Brenda Milner