Cal Roig (Riba-roja d'Ebre)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Roig
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaRiba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. d'Espanya, 4. Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre)
Map
 41° 15′ 05″ N, 0° 29′ 08″ E / 41.251251°N,0.485569°E / 41.251251; 0.485569
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC11580 Modifica el valor a Wikidata

Cal Roig és una casa de Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Situat a la plaça d'Espanya, davant l'església parroquial. Edifici entre mitgeres de tres crugies, una de les quals va ser afegida amb posterioritat. En el seu eix, les finestres són de factura moderna amb un únic balcó al primer pis, i no presenta ràfec. La casa consta de planta baixa, tres pisos i golfes i té la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Totes les obertures són d'arc pla arrebossat, inclosos els portals, dels quals un incorpora la data "MDCCCLXIII" a la llinda. Els finestrals del primer i segon pis tenen sortida a un únic balcó de baranes forjades i ampit motllurat, que és sostingut amb mènsules. Al tercer pis, els dos finestrals tenen sortida a balcons de les mateixes característiques. El ràfec queda rematat per una senzilla cornisa. L'acabat exterior és arrebossat i pintat.[1]

Referències[modifica]

  1. «Cal Roig». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r setembre 2015].