Camí del Pi Sec

Infotaula de geografia físicaCamí del Pi Sec
TipusCamí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaConca de Dalt (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCamí de Taús i Camí de la Basseta
Map
 42° 17′ N, 1° 06′ E / 42.28°N,1.1°E / 42.28; 1.1
Dades i xifres
Mida3 (longitud) km
Història
Estat de conservacióTransitable amb vehicles tot terreny,
però d'accés restringit.

El Camí del Pi Sec és un camí dels termes municipals de Conca de Dalt, al Pallars Jussà, a l'antic terme d'Hortoneda de la Conca, a l'àmbit del poble d'Herba-savina, i de Baix Pallars, a l'antic terme de Baén, a l'àmbit del poble de Cuberes. Bona part del seu recorregut fa de termenal municipal i comarcal.

Arrenca de la Pista de Cuberes al nord-est de Coll Pan, travessa la llau de Coll Pan i de seguida arriba a Coll Pan, sempre seguint la direcció sud-oest. Un cop arriba a aquest lloc fa un ample revolt per emprendre la direcció sud-est. Passa al sud-est de la Boïga de Coll Pan, prop de la Font de Coll Pan, i es va enfilant per la carena de les Serra de les Cabanes del Manró fins a assolir el cim del Turó de Passavent. Poc després arriba al Coll de Passavent, moment en què comença a fer de termenal. Continua sempre cap al sud-est, resseguint la Serra de Cuberes.

Al cap d'una mica més passa pel costat nord-oriental de lo Pi Sec, del Cap del Solà de la Coma d'Orient i de les Emprius, fins que arriba a la Basseta, on troba la cruïlla amb el Camí de Taús i el Camí de la Basseta, on acaba el seu recorregut.

Enllaços externs[modifica]