Cambra posterior

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Diagrama de la part anterior de l'ull humà. 1. Tendó, 2. Cos ciliar, 3. Cambra posterior, 4. Iris, 5. Pupil·la, 6. Còrnia, 7. Cambra anterior, 8. Sistema trabecular i canal de Schlemm. 9. Limbe esclerocornial, 10. Conjuntiva. 11. Zònula ciliar o lligament suspensori del cristal·lí, 12. Ora serrata, 13. Cristal·lí

La cambra posterior de l'ull és un espai situat darrere de l'iris; comunicant per davant a través de la pupil·la amb la cambra anterior; pel costat limita amb el cos ciliar i per darrere amb la zònula ciliar i el cristal·lí.

Aquest espai es troba ple d'un líquid que s'anomena humor aquós, el qual es produeix en el cos ciliar, circula lliurement i aporta els elements necessaris per al metabolisme de les estructures anteriors de l'ull que són avasculares (no reben aportacions nutritives de la sang) com la còrnia i el cristal·lí. Aquest líquid ha de mantenir-se a una pressió determinada; si la pressió de l'humor aquós és massa elevada, es produeix una malaltia que s'anomena glaucoma.

Bibliografia[modifica | modifica el codi]

  • Tortora - Derrickson. Principios de Anatomía y Fisiología, 11a edició (2006). ISBN 968-7988-77-0