Can Bonamic (Sant Esteve de Palautordera)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a l'edifici de Santa Maria de Palautordera, vegeu Can Bonamic (Santa Maria de Palautordera).
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Bonamic
Imatge
Entre 1915 i 1925
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 43′ N, 2° 25′ E / 41.72°N,2.42°E / 41.72; 2.42
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC29356 Modifica el valor a Wikidata

Can Bonamic és conjunt d'edificacions, la principal és del segle xvi al municipi de Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Aquest conjunt d'edificacions es poden separar en dos grups. Un en el qual trobem l'edifici més important, del segle xvi i l'altre grup són edificacions més tardanes sense interès arquitectònic.[1] A l'edifici del segle xvi hi ha un finestral en el qual hi ha la data de 1553 en un escut d'armes, també les inicials B X F.[1] A l'escut hi ha dues figuretes que l'aguanten, dos caps a les columnetes i dos caps més grans fins a mig tors, de cara molt expressiva.[1]

S'entra per un pòrtic a un pati interior on hi ha la façana de l'edifici, amb planta baixa, pis i golfes. La coberta és a dos vessants. El portal és un gran arc de mig punt amb pedra i a sobre mateix un finestral d'arc conopial amb esculturetes. Les altres finestres no són tan característiques.[1] En aquest finestral sorprèn la qualitat de les escultures.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Bonamic
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Can Bonamic». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 24 agost 2014].