Masia Marcet (Terrassa)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Can Marcet (Terrassa))
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Masia Marcet
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteLluís Muncunill
Construcció1904
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTerrassa (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAvinguda de Can Boada del Pi. Terrassa (Vallès Occidental)
Map
 41° 34′ N, 2° 00′ E / 41.57°N,2°E / 41.57; 2
BCIL
IdentificadorIPAC: 28257

La Masia Marcet, o Can Marcet, és un mas del municipi de Terrassa (Vallès Occidental), al barri de Can Boada del Pi, protegit com a bé cultural d'interès local.

L'edifici[modifica]

Es tracta d'un edifici aïllat, construït al costat mateix del mas de Can Boada del Pi. És de planta quadrada i consta de planta baixa i pis, amb coberta a dos vessants que resta amagada per una cornisa amb acabada amb cantells arrodonits i una discreta ornamentació que la ressegueix. La façana principal, simètrica, amb una era de batre de lloses al davant, presenta un porxo d'accés suportat amb columnes de fosa i que forma una terrassa al pis. L'obra és de maó i està estucada, amb una ornamentació limitada a les llindes de les obertures. El llenguatge emprat a la masia és noucentista i d'inspiració barroca.[1]

Detall de la façana

Història[modifica]

És una construcció de Lluís Muncunill de 1904 feta edificar per l'industrial tèxtil Miquel Marcet i Poal, propietari del mas veí de Can Boada del Pi.[2] Actualment es troba en un estat de degradació important.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Masia Marcet
  1. «Masia Marcet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 24 octubre 2014].
  2. Canyameres Ramoneda, Esteve. Masies de Terrassa: Recull fotogràfic, històric i genealògic. Terrassa: Fundació Sant Galderic, 2015, p. 354. ISBN 9788487871276. 

Vegeu també[modifica]