Can Pagès Vell (l'Ametlla del Vallès)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Pagès Vell
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciófinals XIX
Característiques
Estil arquitectònicEclèctic
Altitud208 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCan Pagès. L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental)
Map
 41° 38′ N, 2° 16′ E / 41.64°N,2.27°E / 41.64; 2.27
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC36729 Modifica el valor a Wikidata

Can Pagès Vell és una masia històrica de l'Ametlla del Vallès, actualment és un restaurant, a la comarca del Vallès Oriental. Està documentada el 1320, i situada al sud del terme municipal, a tocar del terme municipal de Canovelles. Més a llevant hi ha la masia de Can Pagès Nou, que havia pertangut a la mateixa família. L'aspecte actual és de finals del segle xix i conté decoracions neogòtiques. Apareixen també flors de lis gravades, que podrien correspondre a la participació pacificadora que va tenir el seu titular, en Joan Pagès, a la guerra del Francès. Conté la capella de la Mare de Déu del Carme. Un dels seus propietaris, Joan Albinyana, va intervenir en la solució remença i va ser un dels signants de la Sentència de Guadalupe.[1] És una obra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Pagès Vell
  1. Puig i Roca, Jordi. Masies de l'Ametlla del Vallès: l'estructuració d'un territori durant mil anys. Ametlla del Vallès: Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, 2007. ISBN 9788493398941. 
  2. «Can Pagès Vell». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 10 juliol 2015].