Can Seguer (Maçanet de Cabrenys)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Seguer
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMaçanet de Cabrenys (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióA 1 km nord-oest del poble
Map
 42° 23′ N, 2° 44′ E / 42.39°N,2.74°E / 42.39; 2.74
Bé cultural d'interès local
Data10 febrer 1998
Id. IPAC19888 Modifica el valor a Wikidata

Can Seguer és una obra del municipi de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Mas format per tres cossos rectangulars, dos d'ells units per la testa. El cos de tramuntana està format per dues crugies encarades a ponent, el de migdia per dues, perpendiculars a l'anterior. El tercer cos situat a ponent dels dos anteriors, tocant a tramuntana, té una crugia. El mas és de planta baixa i dos pisos, mentre la coberta presenta dues aigües a cascun dels cossos. Naturalment, hi ha altres construccions afegides a la banda de tramuntana, però no afecten l'estructura essencial del mas. Les façanes estan arrebossades, entre que les obertures i finestres estan emmarcades per pedres ben tallades, el qual produeix un contrast visual i cromatis. Construïda fa relativament de pedra ben tallada. L'accés principal es realitza mitjançant una llarga escala lateral orientada a ponent, que supera el desnivell de terreny de la banda de migdia.[1]

Referències[modifica]

  1. Text importat de: «Can Seguer». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. Llicència CC-0 [Importat: 25 agost 2014] (Vegeu l'avís legal per a reutilitzacions).