Casa al carrer Unió, 7 (Llançà)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa al carrer Unió, 7
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xix
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaLlançà (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Unió, 7
Map
 42° 22′ N, 3° 09′ E / 42.36°N,3.15°E / 42.36; 3.15
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC39297 Modifica el valor a Wikidata

La Casa al carrer Unió, 7 és una obra de Llançà (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

vila, formant cantonada amb el passatge de la Unió.[1]

Edifici cantoner de planta rectangular, amb la coberta plana i distribuït en planta baixa i dos pisos. A la façana principal, orientada al carrer Unió, totes les obertures són d'arc de mig punt, exceptuant els ovals situats a la part superior del parament, probablement relacionats amb forats de ventilació de la coberta. A la planta baixa hi ha quatre portals d'accés, els dos centrals adovellats i els laterals amb l'emmarcament arrebossat. Al primer pis hi ha quatre finestrals més, amb sortida a tres balcons amb les llosanes motllurades i les baranes de ferro treballades. El balcó central és corregut i els laterals exempts. A la segona planta es repeteix la seqüència dels balcons, tot i que en aquest cas tots quatre són exempts. La façana està rematada per una àmplia cornisa motllurada. Cal destacar el bastiment amb carreus de pedra escairats situat a la cantonada amb el passatge de la Unió, donat que es disposa a mode de pilastra coronada per un capitell. La façana orientada al passatge presenta les obertures rectangulars amb els emmarcaments arrebossats.[1]

La construcció està arrebossada i pintada de color marró.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa al carrer Unió, 7
  1. 1,0 1,1 1,2 «Casa al carrer Unió, 7». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 octubre 2017].