Casa al carrer del Castell, 10 (Maçanet de Cabrenys)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa al carrer del Castell, 10
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xvii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMaçanet de Cabrenys (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. del Castell, 10
Map
 42° 23′ N, 2° 45′ E / 42.39°N,2.75°E / 42.39; 2.75
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC19875 Modifica el valor a Wikidata

La Casa al carrer del Castell, 10 és una obra de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat al costat de l'església, de planta rectangular amb planta baixa, pis i golfes amb coberta a dues aigües. La façana principal ha estat restaurada recentment, fet que ha provocat el canvi de la fesomia d'aquesta. Es conserva la gran porta rectangular amb una gran llinda, però algunes de les obertures del primer pis s'han tapat i les que s'han mantingut han estat tapades amb reixes. Les obertures de les golfes sí s'han mantingut, com també el paredat en pedra. Aquesta casa s'aixeca tocant el perímetre de l'antiga muralla que encerclava el nucli primitiu de Maçanet: l'actual plaça del Castell, centrada per l'església de St. Martí. Fins a cert punt podem dir que l'edificació reforça, si no substituí, el pany de muralla que ocupava, fet evident si ens adonem que a la part posterior de la casa apareixen dos petits matacans sustentats per mènsules amb un inequívoc caràcter defensiu.[1]

Referències[modifica]

  1. «Casa al carrer del Castell, 10». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 octubre 2017].