Casal del nucli (Cornellà del Terri)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casal del nucli
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCornellà del Terri (Pla de l'Estany) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Sant Pere, 5
Map
 42° 05′ N, 2° 49′ E / 42.09°N,2.82°E / 42.09; 2.82
IPA
IdentificadorIPAC: 15041

El Casal del nucli és una casa de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici urbà de planta rectangular, estructurat en tres crugies paral·leles. Les parets estructurals són de pedra de Banyoles morterada, amb restes d'arrebossat a les façanes i carreus de pedra de Girona a les cantonades. L'edifici es desenvolupa en planta baixa, planta pis i golfes. La coberta és de teula àrab a dues vessants i ràfec sobre la façana principal combinació de tres fileres de teules i rajols plans. Les obertures estan emmarcades per carreus i llindes d'una sola peça bisellats. Les finestres del primer pis tenen l'ampit construït amb carreus, acabat amb trencaaigües emmotllurat també de pedra. Cal destacar la finestra cantonera del primer pis, amb el forat corresponent a la façana lateral tapat. La façana lateral presenta dues petites finestres amb arc de mig punt actualment tapades. A les pedres de la porta central es poden apreciar restes de pintura de color blau.[1]

Història[modifica]

A la llinda de la porta del mig es pot llegir la inscripció cisellada a la pedra: "1702, BARNAT CANALS".[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Casal del nucli». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 27 setembre 2017].