Cascades Hickory Nut

Infotaula de geografia físicaCascades Hickory Nut
(en) Hickory Nut Falls Modifica el valor a Wikidata
Imatge
TipusSalt d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Localitzat en l'àrea protegidaChimney Rock State Park (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaCarolina del Nord (EUA) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióChimney Rock State Park (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Map
 35° 25′ 59″ N, 82° 15′ 34″ O / 35.4331°N,82.2594°O / 35.4331; -82.2594

Les cascades Hickory Nut, també conegudes com a cascades Hickorynut, són unes cascades situades al Parc Estatal de Chimney Rock en el comtat de Rutherford, Carolina del Nord (Estats Units d'Amèrica).

Les cascades tenen una altura total de 123 m, i la caiguda d'aigua més alta té 108 m d'altura.

Història[modifica]

Les cascades Hickory Nut formen part del rierol Fall Creek que flueix a través de la Gorga Hickory Nut, i forma part del parc Chimney Rock, un parc que era de propietat privada fins a maig de 2007, quan l'Estat de Carolina del Nord va completar la compra del parc.[1]

Abans de 2007, el parc i les cascades eren propietat de la família Morse, i la zona va ser coneguda amb el nom de Southerners durant més de 100 anys. L'interès de l'Estat pel parc i les cascades va arribar quan van aparèixer a la pel·lícula L'últim dels mohicà de 1992. El parc va tenir un gran protagonisme al final, i l'última escena de lluita entre Chingachgook i Magua va ser filmada a la vora de les cascades.

Visita a les cascades[modifica]

Els visitants de les cascades les poden veure des de l'U.S. Route 64 de manera gratuïta. Per veure les cascades de més a prop, els visitants han de pagar una tarifa d'entrada a la porta del parc (15$ per a adults, 7$ per a nens des de 2013).[2] Després de pagar, els visitants poden passejar pel recorregut de mig quilòmetre de dificultat moderada (Hickory Nut Falls Trail) fins a la base de les cascades. El 2017, es va tornar a obrir el camí millorat de Skyline que va cap a la part superior de les cascades.

Cascades properes[modifica]

Hi ha unes quantes caigudes d'aigua per sobre de la caiguda principal de les cascades Hickory Nut. Altres cascades a la zona inclouen:

  • Rainbow Falls (Comptat de Rutherford).
  • Camp Minnehaha Falls; són unes cascades del rierol Grassy Creek que es pot veure des de la carretera d'hivern. Per veure les caigudes, des de la intersecció de US 74A i NC 9, s'ha d'anar a 0,8 km al nord. Hi ha un aparcament a la sortida de l'esquerra just, abans d'una barana.
  • The Cascades; són unes cascades del rierol Grassy Creek, aigües amunt de les cascades Camp Minnehaha, que són propietat privada.
  • Pool Creek Falls; són unes cascades que actualment es troben en una zona restringida a l'accés públic, però que formarà part del nou Parc Estatal.
  • Wolf Creek Falls; unes altres cascades a la mateixa zona restringida.

Referències[modifica]

  1. «Gov. Easley Announces State Now Owns Chimney Rock Park». N.C. Dept. of Environment and Natural Resources, 21-05-2007. Arxivat 27 de juliol 2015 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2015-07-27. [Consulta: 13 març 2018].
  2. «Chimney Rock Park Admission Information, Hours and Rates». Arxivat de l'original el 2008-02-03. [Consulta: 13 març 2018].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]