Castell de Betzdorf

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Castell de Betzdorf
Betzder Schlass
Dades
TipusChâteau Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estat d'úsBon estat
Estil arquitectòniccastell
Localització geogràfica
ComarcaCantó de Grevenmacher
LocalitzacióBetzdorf Luxemburg
Map
 49° 41′ 38″ N, 6° 19′ 49″ E / 49.6939°N,6.3303°E / 49.6939; 6.3303
Activitat
Propietat deSES S.A. (1986–) Modifica el valor a Wikidata
OcupantSES S.A. (1986)
Joan I de Luxemburg Modifica el valor a Wikidata

El castell de Betzdorf (en luxemburguès: Betzder Schlass; en francès: Château de Betzdorf), és un antic castell del Gran Ducat de Luxemburg, situat a Betzdorf, a l'est del país.

És la seu de l'empresa SES S.A., un operador de telecomunicacions dels més grans del món en termes d'ingressos i el major component del principal LuxX Index de la Borsa de Luxemburg. Es troba al nord-oest de Betzdorf, junt a la línia 30 del ferrocarril del nord. Des de la seva adquisició, la companyia ha construït un gran centre comercial i industrial al voltant del castell.

No ha de confondre's amb el castell de Berg situat en el poble proper de Colmar-Berg, que serveix com a capçalera municipal de Betzdorf.

Història[modifica]

El castell va ser la residència del Gran Duc hereu Joan i la seva esposa Josepa Carlota de Bèlgica, del 9 d'abril de 1953, fins al 16 de novembre de 1964,[1] quan va succeí en el Gran Ducat després de la dimissió de la Gran Duquessa Carlota. Tots els fills del matrimoni de Joan i de Josepa Carlota van néixer al castell de Betzdorf:

Després de ser utilitzat com a residència vacacional de la família del nou Gran Duc, el castell es va convertir en una llar d'ancians, que va romandre fins al 1982. Al juliol d'aquest any, el castell va servir com a campament base per a 3.000 Escoltes a la celebració del 75 aniversari de la fundació del moviment.[1] Posteriorment, es va deixar buit fins que va ser comprat per SES el 1986 i va començar un treball de reconstrucció per a transformar-lo en la seva seu.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Lokalchronik von Dorf und Pfarrei Betzdorf» (en alemany). [Consulta: 13 setembre 2015].

Vegeu també[modifica]