Chapman Guitars

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióChapman Guitars
Dades
Tipusnegoci
fabricant d'instruments musicals Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2009
FundadorRob Chapman Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webchapmanguitars.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): chapmanguitars Modifica el valor a Wikidata

Chapman Guitars és una empresa que fabrica guitarres elèctriques amb seu al Regne Unit, fundada i dirigida per Rob Chapman, un personatge popular a YouTube. L'empresa es distingeix perquè les característiques dels models que surten al mercat les trien persones subscriptores amb votacions en línia. La filosofia de l'empresa és fer guitarres de la més alta qualitat possible amb un pressupost assequible, cosa que fa que siguin una bona base per fer modificacions.

El primer model de la marca va ser l'ML-1, amb cos de caoba, un estil Stratocaster i un claviller invertit negre. Es fabricava a la Xina (per abaratir costos) i portava pastilles fetes als Estats Units segons les especificacions del propietari, amb un preu inicial de 385 € (299 £) en la primera ronda de producció, però que es va poder reduir fins a 255 € (199 £) en la segona ronda. Poc després de la sortida al mercat, els compradors de la guitarra es queixaven d'un mal treball de trasts i d'un mal acabat general.

La mala qualitat va fer optar per traslladar la producció de Chapman Guitars a World Musical Instruments, a Corea del Sud. Allà es va començar a produir de nou l'ML-1, l'ML-2, els models Signature i la resta de guitarres de l'empresa.

Models [cal citació][modifica]

Sèrie Standard[modifica]

ML-1
Guitarra tipus Stratocaster amb configuració HSS, cos de caoba, mànec d'auró i pont tipus hardtail. Acabats: negre mat, caoba natural, freixe natural, sunburst i negre brillant.


ML-2
Guitarra tipus Les Paul amb configuració HH, cos de caoba, mànec d'auró i pont fix tipus Gibson. Acabats: negre brillant, cirerer fosc, caoba natural i sunburst.
ML-3 Traditional
Guitarra tipus Telecaster amb configuració SS, cos de freixe de pantà, mànec d'auró i pont fix tipus 3 saddle bridge. Acabats: freixe natural i blau.


ML-3 Modern
Guitarra tipus Telecaster amb configuració HH, cos de caoba, mànec d'auró i pont fix tipus 6 saddle bridge. Acabats: caoba natural i negre mat.
ML-7S
Guitarra exacta a la ML-1 amb les excepcions que té 7 cordes, cos de freixe de pantà i construcció amb el mànec a través. Acabats: freixe natural.
ML-7T
Guitarra exacta a la ML-3 Modern, però amb cos de freixe de pantà, construcció amb el mànec a través i 7 cordes. Acabats: freixe natural.
ML-B1
Aquest producte marca la diferència amb la resta, és un baix. Cos de bubinga, construcció amb el mànec a través diapasó de wengé i configuració HH. Acabats: bubinga natural.

Sèrie Hot rod[modifica]

ML-1 Hot Rod
Una ML-1 però amb cos de freixe de pantà, pont Floyd Rose i una Humbucker en posició de pont (configuració H). Acabats: freixe natural.


ML-1 Norseman
Una ML-1 amb el distintiu que té cos de caoba, configuració HH i pont Floyd Rose. Acabats: Strandhugg Rød, Midgardsormen Svart i Midgardsormen Raw.
ML-1 PRO

Una ML-1 amb dues singlecoils i una humbucker Seymour Duncan (configuració HSS) i cos de noguera. Acabats: noguera natural.

ML-2 Classic

Una ML-2 amb dues humbuckers Seymour Duncan (configuració HH). Acabats: daurat.

Models Signature[modifica]

Ghost Fret en blau mat.
Ghost Fret
Model firma del creador de la companyia, Rob Chapman. Guitarra tipus Explorer, amb cos de caoba, mànec d'auró i amb construcció a través, configuració HH i pont fix. Acabats: negre mat, blau mat i auró natural mat.
ML-1 BEA
Model firma de Rabea Massaad, personatge de YouTube i guitarrista solista de Dorje. Una ML-1 PRO amb pastilles Seymour Duncan. Acabats: xapa d'auró encoixinat amb acabat de cera.
ML-1 CAP10
Model firma de Captain Lee Anderton, personatge de YouTube i propietari d'Andertons Music Co. És una ML-1 amb pastilles Seymour Duncan amb configuració HSH. Acabats: blanc amb pick guard de "closca de tortuga", negre amb pick guard negra.
ML-3 RC
Segona guitarra firma de Rob Chapman. Consta d'una ML-3 dotada de dues humbuckers, amb aparença de singlecoils (configuració HH) i cos i mànec de caoba. Acabats: negre mat i cirerer mat.

Rob Chapman[modifica]

Rob Chapman, a més a més de ser el propietari de Chapman Guitars, és un personatge molt famós a YouTube (ha sobrepassat els quatre-cents mil subscriptors) on penja vídeos amb la col·laboració de Lee Anderton, més conegut com "The Captain", i Rabea Massaad des de l'any 2006.

El contingut es basa en proves o "reviews" de material musical, generalment guitarres, amplificadors i efectes, donant-los un toc d'humor sofisticat, cosa que els aporta el seu característic distintiu, tot i que també penja algun videoblog. Hi ha qui els compara amb el programa d'automoció mundialment famós Top Gear, però en el món de la música. Els vídeos són en anglès.

El material utilitzat en les proves és cedit per Andertons Music Co, centre comercial musical britànic. Allí també es troba el set de rodatge i on graven vídeos fora del set. Andertons Music Co distribueix guitarres Chapman.

Rob Chapman també és cantant i guitarrista rítmic de la banda Dorje, de la qual també n'és membre Rabea Massaad. La banda fa servir guitarres i baix de la marca Chapman Guitars.

Victory Amps, marca d'amplificadors, té un capçal signature de Rob Chapman.

Enllaços externs[modifica]