Charles Hitchcock Adams

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCharles Hitchcock Adams
Biografia
Naixement25 maig 1868 Modifica el valor a Wikidata
Belmont (Califòrnia) (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Mort8 agost 1951 Modifica el valor a Wikidata (83 anys)
San Francisco (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCementiri Cypress Lawn Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióastrònom Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsAnsel Adams Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 129989470 Modifica el valor a Wikidata

Charles Hitchcock Adams (Belmont, 25 de maig de 1868 - San Francisco,1951) va ser un astrònom aficionat estatunidenc, relacionat amb la Societat Astronòmica del Pacífic (Astronomical Society of the Pacific, ASP) on va participar en la seva gestió durant més de dues dècades.

Biografia[modifica]

Adams va néixer a Belmont, Califòrnia, cinquè i últim fill de William i Cassandra Adams. Es va matricular a la Universitat de Califòrnia el 1886 i va enfocar el camp dels seus estudis en la química. No obstant això, durant el seu segon any d'estudis, el negoci del seu pare va patir terribles pèrdues degudes a desastres naturals, i va haver d'abandonar els seus estudis.

Va passar els següents anys ajudant a la seva família, i es va convertir en corredor d'assegurances. Va ser secretari executiu de l'Associació d'Intercanvi Mercantil des de 1917 fins al 1940.

Després d'obtenir un telescopi de tres polzades, i aficionar-se a observar les estrelles, es va unir a la Societat Astronòmica del Pacífic, on el 1925 es va convertir en secretari i tresorer de l'associació, càrrec que va ocupar fins al seu retir en 1950.[1]

Charles es va casar amb Olive Bray, amb qui va ser pare d'Ansel Easton Adams, un reconegut fotògraf.

Eponímia[modifica]

Referències[modifica]

  1. Aitken, R. G. «In Memoriam, Charles Hitchcock Adams 1868-1951» (en anglès). Publications of the Astronomical Society of the Pacific, Vol. 63 No. 375 p. 283–286. San Francisco, CA: Astronomical Society of the Pacific, 1951.
  2. WGPSN

Bibliografia[modifica]