Chemical Abstracts Service

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El Chemical Abstracts Service (CAS) és una divisió de la Societat Americana de Química American Chemical Society (CAmS) la qual confecciona un índex de la bibliografia científica respecte la química i els dominis científics relacionats, els Chemical Abstracts, publicats des de l'any 1907. La seu de la CAS es troba a Columbus (Ohio), Estats Units.

La CAS manté també el registre CAS, una base de dades de les substàncies químiques significatives. Cada substància d'aquestes rep un nombre CAS, i aquests nombres sovint s'utilitzen per a descriure de manera única les substàncies químiques. Les substàncies reben a més un nom d'índex CA únic que es construeix segons les regles de nomenclatura més estrictes. Hi ha algunes diferències entre els noms d'índex CA i la nomenclatura IUPAC.

Les diverses bases de dades creades per CAS són propietat de CAmS i es venen a empreses o a biblioteques universitàries.

El 2007 el Chemical Abstracts Service va ser designat un dels National Historic Chemical Landmarks com a reconeixement de la seva tasca científica.[1]

Periòdics impresos[modifica | modifica el codi]

Chemical Abstracts és un índex periòdic que fa resums de documents científics.[2]

Bases de dades[modifica | modifica el codi]

Les dues bases de dades principals són CAplus i Registry.


Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Chemical Abstracts Service (CAS), American Chemical Society.
  2. «CAS Printed Products». CAS. [Consulta: 2009-12-02].

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]