Cine por Movistar Plus+

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCine por Movistar Plus+

LemaEl primer canal dirigido para los estrenos de cine
Dades
Tipuscanal de televisió Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballTV
Història
FundadorMovistar+
Governança corporativa
Seu
Propietat deTelefónica

Cine por Movistar Plus+ és un canal de televisió per subscripció espanyol, propietat de Telefónica. La seva programació es basa en l'emissió de cinema i programes independents i exclusius a Espanya.

Història[modifica]

Canal+ Estrenos va començar les seves emissions el 7 de juny de 2015. La seva programació se centra en l'emissió de cinema d'estrena. Va ser creat al costat de la plataforma Movistar+ derivant les estrenes de Canal+ 1. La CNMC va obligar a Telefónica a cedir a les altres plataformes de TV de pagament del país, el 50% dels seus canals premium exclusius, entre els quals es troben Canal+ Estrenos, Canal+ Series o Canal+ Lliga.[1]

A partir de l'1 d'agost de 2016, complint un any de la plataforma, va passar a denominar-se Movistar Estrenos, eliminant la marca Canal+ per a així no pagar els drets a Vivendi. Això també va contreure una nova identitat visual de la plataforma i del mateix canal.

El 2 d'agost de 2016 i després d'un any d'emissions, l'operador Vodafone TV va decidir eliminar el canal de la seva oferta, en favor d'altres canals de continguts més premium per a la seva plataforma, no obstant això, l'any 2018 Vodafone decideix tornar a incorporar-ho al seu servei de televisió com a subscripció a part de la resta de canals.

El 27 de juliol de 2021, Telefónica va anunciar a través del compte oficial de Twitter de Movistar+ una reestructuració en els canals propis de cinema i sèries. Aquesta reestructuració incloïa el traspàs de contingut de Movistar Estrenos a Movistar Estrenos 2, per a heretar el contingut del cessat canal Movistar CineDoc&Roll.

El 19 de gener de 2022, Movistar+ va canviar de nom a Movistar Plus+, canvi que va contreure una nova denominació en els seus canals propis i una nova identitat visual.[2] El canal va passar a denominar-se Estrenos por Movistar Plus+.[3]

Estrenes per Movistar Plus+ es troba disponible dins de la plataforma de pagament per satèl·lit i IPTV Movistar Plus+, dins del paquet de Cinema o Premium, així com en el seu servei de vídeo sota demanda com a canal en directe.

Fora d'Espanya, a Andorra es troba disponible en el dial 2 de la plataforma SomTV d'Andorra Telecom.[4]

Referències[modifica]

  1. El Economista, 7 de julio de 2015
  2. «¿Por qué Movistar+ ahora pasa a llamarse Movistar Plus+?» (en castellà). mundoplus.tv, 19-01-2022. [Consulta: 19 gener 2022].
  3. «Todos los canales propios de Movistar Plus+ modifican su nombre y su imagen» (en castellà). mundoplus.tv, 19-01-2022. [Consulta: 19 gener 2022].
  4. [1] Andorra Telecom, 7 de julio de 2015