Coll de la Quillana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaColl de la Quillana
Imatge
El Coll de la Quillana en ple hivern
TipusPort de muntanya Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaLa Llaguna (Conflent) i Matamala (Capcir) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 33′ N, 2° 07′ E / 42.55°N,2.11°E / 42.55; 2.11
SerraladaPirineus Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Altitud1.713 m Modifica el valor a Wikidata
Hi passaHi passa la carretera departamental francesa D-118

El Coll de la Quillana és una collada que separa les conques de la Tet i de l'Aude situada entre els termes comunals dels Angles, de la comarca del Capcir, i de la Llaguna, de la del Conflent, tots dos de la Catalunya del Nord.

És a l'extrem nord del terme de la Llaguna i al sud del de Matamala, a prop al sud-est de l'extrem meridional del Llac de Matamala.[1]

Presenta uns pendents molt poc pronunciats, per la qual cosa de vegades hom l'anomena també altiplà. N'és una prova el fet que compti amb un petit aeròdrom (l'Aeròdrom de Montlluís - la Quillana). Administrativament pertany a la comuna de la Llaguna, comarca del Conflent, però és a la zona de confluència del Capcir amb la Cerdanya i el Conflent).

L'altiplà que s'estén entorn del Coll de la Quillana conté, a més del dit aeròdrom, l'estació d'esquí de la Quillana i un refugi, a més de l'important Bosc Comunal de la Llaguna.

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan. «78 - La Llaguna». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. II. Montoriol - el Voló. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «La Llaguna». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8. 

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]